Freddy Got Fingered
film — USA — 2001

1.0
A film made by Tom Green can not be good. It is an axiom. And it proves to be just right. I didn`t manage to watch the film entirely for it is dumber than anything I`ve ever encountered before. A wannabe comic drawer works at a cheese cafeteria, spanks his crippled girlfriend and pretends that his father fingers his little brother. I guess even `Ali G in Da House` could be better than that.
Nezinu, kāpēc tā, bet tagad, kad nodarbojos ar sava faktoīda visīsāko ierakstu papildināšanu, esmu konstatējis, ka to vidū ir vairākas no vissliktākajām filmām, kādas jebkad esmu redzējis. Piemēram, šī. Ja nemaldos, Toms Grīns par savu režisora debiju saņēma veselu kaudzi zelta aveņu un pat personīgi ieradās tās saņemt (un tika patriekts no ceremonijas). Patiešām šī filma ir gandrīz ģeniāli slikta - nesmieklīga, pretīga un vienkārši stulba. Ok, tas, kā galvenais varonis interpretē atziņu, ka lai saprastu savus komiksu varoņus, viņam esot nepieciešams "get inside the animal", bija salīdzinoši komiski, lai gan no otras puses tas bija arī vemšanu izraisoši. Es gan saprotu, ka Grīns ir ļoti labs provocētājs un ka viņš savus mērķus ar šo filmu sasniedza, bet es nebrīnos arī par to, ka Rodžers Eberts savā šīs filmas recenzijā apgalvoja, ka šī filma ne tikai "doesn`t scrape the bottom of the barrel", bet pat vienā teikumā ar mucu pieminēt to nevajadzētu. Turklāt šī filma nav pat tik slikta, lai automātiski kļūtu laba (te tomēr nepieciešams vismaz Edvarda Vuda ģēnijs).

Noskaties treileri un tu padomāsi, ka šī filma nav pelnījusi vairāk kā trijnieku vērtējumā. Noskaties filmu un sapratīsi, ka šī filma nav vērtējama vairāk kā ar vieninieku.
2004-04-18
comments powered by Disqus