Orange County
film — USA — 2002

5.0
Reizēm gadās, ka es lejuplādēju kādu filmu un tikai pēcāk aizdomājos, kāpēc to vispār esmu darījis. Vismaz ar "Orange County" tas ir tipisks šāds gadījums. Kaut kur man bija zemapziņā iesēdies, ka šo filmu vajadētu noskatīties, lai arī īsti drošs, kas tā tāda ir, es nemaz nebiju.
Izrādījās, ka filmu raksturo vairāki būtiski lielumi:
  • Galvenajā lomā te ir Kolins Henkss - Tom Hanks dēls
  • Filmu ir veidojusi MTV televīzija
  • Filma daļēji ir zināma tādēļ, ka tās kadri tia rādīti Foo Fighters "The One" videoklipā (lai arī filmā šī dziesma nema neskan).
  • Vienu no lomām šeit spēlē Jack Black no Tenacious D

Vēl viena filmas būtiska iezīme - šī ir viena no tām filmām, par kuru pus stundu pēc tās noskatīšanās tev ir jāpiedomā, kas tieši tajā notika, jo atmiņās tā uzglabājas iespējami īsu laiku.
Tāpēc arī rakstu par šo filmu jau nākamajā rītā pēc skatīšanās, lai vispār vēl kaut ko atcerētos. Galvenais varonis - puisis vārdā Šons - ir piedzīvojis dramatiskas pārmaiņas savā dzīvē, kad sēžot pludmalē un pārdomājot sava drauga bojāeju vētrā sērfojot viņš smiltīs ir atradis kādu grāmatu. Rezultātā Šons ir atmetis ar roku sērfošanai un izlēmis kļūt par rakstnieku. Taču šī mērķa sasniegšanai viņš uzskata, ka viņam ir nepieciešams izbēgt no dzimtās Orange county un uzsākt studijas prestižajā Stenfordas universitātē. Taču viņa skolas koledžu padomniece kļūdas pēc uz Stenfordu zem viņa vārda nosūta kaut kāda atpalikuša tipa sekmju izrakstu, kā rezultātā universitāte Šonam varētu aiziet gar degunu.
Papildus visam viņam ir diezgan specifiska ģimene. Mamma un tētis ir šķīrušies, tagad tētim ir jauna seksīga sieva, kuras smadzenes varētu ievietot rieksta čaumalā, kamēr mammas jaunais vīrs Bobs ir nīkulis ratiņkrēslos. Pati mamma cauru dienu staigā pa māju treniņtērpā un regulāri piedzeras. Tikmēr Šona vecākais brālis (Jack Black) ir apakšbiksēs staigājošs narkomāns, kurš uzskata, ka viņa dzīvē viss ir ok (Bleks spēlē savu vistipiskāko personāžu). Vēl Šonam ir draudzene, kuras dzīves galvenais mērķis ir glābt apdraudētus dzīvniekus.
Un tad sākas misija - Šona iekļūšana Stenfordā, kas beidzas ar...
SPOILER WARNING
NO, NOT CAR SPOILER WARNING, YOU STUPID TWAT

nākšanu pie secinājuma, ka lai kļūtu par rakstnieku, nav par to jāmācās universitātē un ka Šons savus visus nefunkcionējošos radiniekus tomēr ļoti mīl.

/SPOILER WARNING
Tātad secinājumi:
1) muļķīga komēdija
2) mazliet pārāk MTViska un tā laika populārās dziesmas dreijājoša
3) atsevišķas epizodes bija ok
4) es esmu pārāk vecs, lai to skatītos
5) secinājums no 4: iespējams, 2002. gadā man tā būtu patikusi daudz labāk, bet tolaik man nebija faktoīda.
2007-04-21
comments powered by Disqus