Wild Hogs
film — USA — 2007

6.0
Tims Alens, Džons Travolta, Martins Lourenss un Viljams Eič Meisijs (ar Reju Liotu kā galveno otrā plāna personāžu) atklāja mums filmu skatīšanās sezonu Ziņģa un Žeņas miteklī Zolitūdē. Un šī ir tipiska filma, kādu skatīties kompānijā lielākā par diviem cilvēkiem - tomēr uz nekādu mākslinieciskumu nepretendējošas komēdijas ir vispiemērotākās filmas, ko skatīties trokšņainā kompānijā (lai arī jāatzīst, ka vismaz šoreiz trokšņaini bijām tikai Liene un es).
Atbilstoši mūsu izveidotajai klasifikācijai, filmas varoņiem mēs piekārtojām 4 mūs:
Travoltas varonis, bankrotā aizgājušais un ar sievu izšķīries dendijs ir Ziņģis. Viņš ir kompānijas noteicējs un visu laiku cenšas saglabāt "vēsā džeka" reputāciju.
Viljama Meisija varonis esmu es - nīkulīgs programmētājs ar ļoti augstu kautrības līmeni, kas, lai parādītu, ka viņš ir īsts baikeris, uztaisa sev tetovējumu - Apple logotipa veidā; visneveiklākais četrotnes pārstāvis.
Tima Alena atveidotais zobārsts - tas ir Sīcis. Kādreiz viņš ir bijis super veikls beisbolists (iedomāsimies - buņģieris), bet tagad ir darbaholiķis - zobārsts.
Visubeidzot Normunds ir melnādains. Viņš ir Martins Lourenss. Tūliņ sekos mazliet diskutablais moments: viņš ir savai sievai izteikti zem tupeles (sorry, Nora!) un strādā par santehniķi. Ok, varbūt tas nav visprecīzākais Normunds, bet neviena cita personāža, ko viņam piekārtot, mums šoreiz nebija.
Visa šī četrotne nav īsti apmierināta ar savas dzīves rutīnu un izlemj uz saviem baikiem izrauties uz nedēļu braucienā pāri lielai daļai A. Savienoto valstu. Taču viņiem pāris lietas traucē - pirmkārt, absolūtais visu dalībnieku neprofesionālisms; otrkārt, sastopoties ar īstajiem baikeriem, viņi iekuļas maksimālos mēslos (te der atzīmēt pozitīvu filmas iezīmi - nevienā brīdī, pat ne beigās, viņi neņem un nesasit krutos baikerus lupatās).
Protams, šī filma ātri vien izbalēs no atmiņām un pēc dažiem mēnešiem es tikai aptuveni varēšu atcerēties, par ko tā bija. To es apzinos. Taču ko citu gan vajag svētdienas vakarā labā kompānijā?
2007-04-22
comments powered by Disqus