Ripping Yarns Season 2
film — UK — 1977

8.0
Otrajā Ripping Yarns sezonā bija tikai 3 sērijas, līdz ar to noskatīšanās process divkārši saīsinājās. (aprakstu, kas ir šis seriāls, skatīt pie pirmās sezonas apraksta, es takšu nesākšu te atkārtoties, es takšu nesākšu te atkārtoties, es takšu nesākšu te atkārtoties).
Tātad: šeit ir trīs sērijas:
1. Whinfrey`s Last Case
2. Golden Gordon
3. Roger of the Raj
"Vinfrija pēdējā lieta" stāsta par kādu neģēlību, ko bija iecerējuši vācieši. Kā izrādās, viņi bija izdomājuši pārkāpt visas starptautiskās vienošanās un sākt 1. pasaules karu gadu ātrāk, nekā viņiem un angļiem bija norunāts. Taču angļi negribēja tam pakļauties un mēģināja pierunāt savu Džeimsa Bonda stila varoni Vinfriju šo nesavlaicīgo karu novērst, taču Vinfrijs atteicās, kā rezultātā karš atrada viņu un viņam to tomēr nācās novērst (lai arī patiesībā viņš neko nemaz neizdarīja). Labākā epizode bija sērijas beigās, kad Vinfrijs paziņo savas valsts līderiem, ka viss ir kārtībā un kara nebūs, bet tie viņu nomierina - nē, karš būs, vācieši esot jau piedāvājuši orientējošos sākuma datumus, turklāt "if this one is successful, we might have a follow-up war with the Germans later". Ģeniāli!
Otrā sērija - "Golden Gordon" - ir stāsts tieši man - par tipu vārdā Gordons, kas trīsdesmitajos gados ir kādas ļoti nožēlojamas futbola komandas cienītājs un kura ģimene trīc bailēs no viņa dusmām pēc kārtējās sagrāves, ko piedzīvojusi viņa mīļotā Barnstoneworth United (kurai par godu tādā pat vārdā ir nosaukts arī viņa dēls). Taču tad notiek vistrakākais - komandas vadība to pārdod metāllūžņos, un Gordons meklē rokā visus kādreizējos komandas futbolistus, tagadējos pensionārus, lai vismaz atvadu spēle komandai izdotos laba. Viena no labākajām filmām par futbolu un faniem, ko jebkad esmu redzējis (nopietni!).
Visubeidzot, "Roger of the Raj", seriāla pēdējā sērija, nav īpaši satriecoša. Tā stāsta par kādu augstāko aprindu jaunieti, kurš izlēmis pamest savu dīkdienīgo dzīvi un kļūt par "proletārieti". Atsevišķas epizodes arī šeit bija lieliskas - piemēram, brokastis vai medību skats, bet uz beigām sērija lika mazliet vilties.
Kopumā 2. sezona piedāvā divas fenomenālas un vienu normālu sēriju - varbūt tas nav gluži maksimums, ko varētu vēlēties, bet noteikti arī nav tik tālu no vēlamā rezultāta.
Peilins un Džonss kā jau allaž man neliek vilties. Hurrah!
2007-04-23
comments powered by Disqus