Lost Season 3
film — USA — 2007

8.5
Nu jau esam noskatījušies trešo Lost sezonu un šī bija pirmā, kuru nācās skatīties "kā visiem" - proti, vienu sēriju nedēļā. Kā izrādījās, arī šādā formātā sekot seriālam īpašas problēmas nerada, lai gan, protams, atmiņas par to, kas noticis agrākās epizodēs, tik svaigas vairs nav.
Vienu brīdi sezonas vidū šķita, ka seriāls ir sācis zaudēt savu maģisko auru - the Others izrādījās salīdzinoši normāli cilvēki, likās, ka noslēpumi atkāpušies otrajā plānā un personīgās attiecības izlīdušas priekšplānā. Tomēr tad pamazām viss atkal nostājās savās vietās, izrādījās, ka uz salas ir vēl gana daudz visdažādāko prikolu.
Šajā sezonā nācās atvadīties no diviem skatītāju vidū ļoti populāriem personāžiem - mistera Eko un Čārlija. Taču ir arī vairāki saistoši jaunpienācēji - pirmkārt te būtu izceļams vienacainais krievs Mihails, par pastāvīgu seriāla personāžu kļuvusi Džulieta no The Others (atzīšos, ka īsti labi, cik tālu tika otrā sezona, es neatceros, ja nemaldos, Džulieta tikai trešajā sezonā arī vispār parādījās). Neatbildētu jautājumu joprojām ir daudz, lai gan vairums no tiem vairs nav tik neatbildami, kā tie bija iepriekš, vismaz kopējs priekšstats par Losta mitoloģiju ir sācis veidoties.
Ja godīgi, ceru, ka nākamajā sezonā būs mazāk flashback epizožu, jo galveno varoņu atmiņās atlicis, manuprāt, diezgan maz būtisku elementu (ok, vajadzētu vēl vairāk Bena atmiņu, bet par pārējiem personāžiem nekādu īpašu informācijas trūkumu es vismaz neizjūtu). Par manu iecienītāko personāžu šīs sezonas gaitā ir kļuvis Desmonds, pēdējās sērijās atkal interesantāks kļuvis Loks. Džeks un Keita mani ir garlaikojuši kopš seriāla sākuma, Sojers pēdējā laikā arī kļuvis mazāk interesants.
Līdz ar to varu sarindot atlikušos Lost`iešus savu iecienītāko personāžu topā.
1. Desmonds (viņš gan juridiski ņemot nav lostietis, bet savādāk viņu klasificēt nevaru) - pirmkārt, man patīk viņa britu English, otrkārt, viņš ir tāds jauks pustraks tips.
2. Saīds - lūk, kuram vajadzētu būt Lostiešu līderim, nevis paštaisnajam un ne īpaši domājošajam Džekam.
3. Hērlijs - viņš vismaz ir prikolīgs.
4. Loks - ar savu vīziju par salu.
5. Sojers - nezinu pamatojumu.
Pārējie - Džins un Suna, Džeks un Keita, Bernards un Rouza (it īpaši), Klēra (it īpaši) - manis pēc viņi te varētu arī nebūt.
2007-05-25
comments powered by Disqus