Hot Fuzz
film — UK — 2007

7.0
"Hot Fuzz" savā ziņā var uzskatīt par filmas "Shaun of the Dead" turpināju - tas pats režisors, tie paši aktieri (Saimons Pegs un Niks Frosts), tas pats žanrs - parodija. Parodējamais žanrs gan ir mazliet cits - šoreiz varoņi nokļūst nevis zombiju šausmenē, bet policistu action filmā.
Tā kā pēc definīcijas zombiju šausmenes mani interesē apmēram tikpat nedaudz kā policistu kino (lai gan patiesībā "Land of the dead" nebija nemaz tik slikts), tad arī šoreiz īpaši neuztraucos, ka parodējamais žanrs nebūt nav mans mīļākais. Kā lai arī nebūtu, ne vienmēr ir jāmīl oriģināls, lai baudītu parodiju.
Kino kritiķiem un kino skatītājiem daudzviet pasaulē "Hot Fuzz" tik labi garšo, ka IMDb tā pat iekļuvusi visu laiku labāko filmu 150niekā. Līdz ar to arī es no šīs filmas gaidīju vairāk nekā, teiksim, no Norbita.
Un vairāk nekā Norbitā es te patiešām sagaidīju - šī nav gluži tās kategorijas filma, kur galvenais varonis regulāri paklūp vai dabū pa seju ar lāpstu. Tomēr, tomēr, tomēr....
Niks Eindžels ir Londonas krutākais policists, taču viņš ir tik kruts, ka kolēģi izlemj no viņa tikt vaļā un nosūta viņu uz Senfordu - miestiņu, kurā 20 gadu laikā nav notikusi neviena slepkavība. Tur viņš partneros dabūt apaļīgo Deniju, kurš fano par policistu bojevikiem un kuram viskrutākais liekas bezspēkā izšaut visas patronas gaisā, kliedzot: "Aaaargh!" Taču Senforda nemaz nav tik plakana vietiņa, kā dažam gribētos domāt - diezgan ātri Niks saprot, ka daudzie šeit notiekošie "negadījumi" nav nekādi negadījumi, bet slepkavības. Un tad sākas action...
Filma ir diezgan asiņaina un vardarbība (starp citu, līdzīgi kā Shaun of the dead, sākums ir salīdzinoši miermīlīgs), taču uz beigām kļūst jau pilnīgi traka. Te gan jāatzīmē, ka šī filma nav primāri domāta, lai tu tajā visu laiku smietos, vismaz man visu laiku bija interesanti, bet smiekli patiešām nāca salīdzinoši reti.
Par atmosfēru, par idejui - žetoni, centrālie personāži arī ir visai labi, bet gulbis - vispār visas filmas varonis, tomēr... līdz izcilai filmai ļoti tālu.
2007-06-08
comments powered by Disqus