The Office Season 2
film — UK — 2003

7.5
"The Office" otrajā sezonā ieskaitu arī divas papildu epizodes, kas tiek sauktas par "Christmas Special". Kāpēc tā daru? Tāpēc ka, atšķirībā no vairumu angļu televīzijas raidījumu, attiecībā uz The Office šie specials patiešām ir būtiska loma kopējā sižeta izspēlē.
Vispār gan gribu uzreiz teikt - otrā sezona man patika mazāk kā pirmā. Kāpēc tā? Tāpēc ka lielākā daļa seriāla laika aizritēja Deividam Brentam nokļūstot maksimāli neveiklās situācijās un izgāžoties kā vecai sētai, līdz ar to pretēji pirmās sezonas nepatikai pret šo priekšnieku rodas nepatīkamas žēlastības jūtas - viņš tik ļoti maz apjauš realitāti, ka nevar viņa slikumus uzskatīt par īstiem sliktumiem.
Attiecībā uz globālo sižetu: Brents ir kļuvis par apvienotās Slough-Swindon daļas vadītāju un izrādās, ka no Svindonas viņa pārziņā nonākuši vairāki minoritāšu pārstāvji, attiecībās ar kuriem Brents mēģina demonstrēt savu toleranci, bet, dabiski, cieš pilnīgu fiasko, jo viņam nav ne mazākās sajēgas, kas tolerance tāda ir.
Vispār viss beidzas ar to, ka Brentam pašam tiek norādīts uz durvīm un tā kā Tims atsakās ieņemt viņa vietu, par jauno aizstājēju kļūst militāri noskaņotais Garets.
Tikām Tima un Dawn attiecības nekur nenoved, jo beigās Dawn kopā ar Lī - savu līgavaini - dodas projām uz ASV pie Lī māsas.
Skumjas sanāk seriāla beigas - Brents naivi izliekas, ka viss viņa dzīvē ir kārtībā, Tims saprot, ka viņš ir iekš a dead-end-job, Dawn dodas prom, lai gan viņa saprot, ka dzīve Štatos viņai neko labu nesola un tikai Garets var būt apmierināts ar to, kā ir iegrozījušies apstākļi.
Ziemassvētku special, kas iznāca gadu pēc pēdējās sērijas, kā jau varētu gaidīt, rūpējas par happy ending. Brents pa šo laiku ir paspējis izdot neveiksmīgu singlu un kļūt par ceļojošo tirgotāju, Dawn Amerikā pilda līgavaiņa māsas bērnu aukles funkcijas un varētu vispār nebūt dzīva, Timam tagad Gareta vietā blakussēdētāja ir kāda stāvoklī esoša sieviete, kurai patīk stāstīt visādas pretīgas lietas (piemēram, skaidrot detaļās kolēģiem, kādā tieši veidā viņai ar vīru izdevies ieņemt bērnu).
X-mas epizodēs ir viena jauna fīča - aizkadra balss, kas uzdod varoņiem jautājumus un kas piedāvā par BBC naudu Dawn`ai un Lī aizbraukt uz Ziemassvētkiem uz Slough. Līdz ar to turienes Ziemassvētku tusiņā sapulcējas visa tauta un...
Kopumā varu teikt, ka lai arī Ziemassvētku sērijas bija tādas cukurainākas un mazāk reālistiskas kā viss seriāls, bet pat mani pamatsēriju nobeigums atstāja kaut kādu tādu nemierīgu - nu, nevar būt beigas šādai komēdijai tādas.
Attiecībā uz to, cik bieži šeit var smieties - tas te ir ļoti specifiski, vispār pirmajā sezonā smieklīguma bija vairāk, otrā vairāk atkārto jau pirmās sniegtās iespējas, lai gan daži momenti bija patiešām kolosāli.
Piemēram, epizode ar datoriķi:

(vai tikai man šķiet, vai šis cilvēks ir mazliet līdzīgs Aigariusam - vizuāli tas ir, neuztvert kā apvainojumu)?
2007-06-11
comments powered by Disqus