Pirates of the Caribbean: At World`s End
film — USA — 2007

8.0
Pēc ilgāka pārtraukuma bijām kinoteātrī. Mī un žē, cik sen tur bijām pēdējo reizi. Varētu jau apskatīties šeit pat faktoīdā, kad tas bija, bet slinkums.
Karību jūras pirātu triloģijas trešā daļa bija jāgaida pāris gadus, ar ko bija pilnīgi pietiekams, lai es būtu gandrīz pilnībā aizmirsis pirmās un otrās daļas saturu (kas droši vien ir zināms rādītājs filmas paliekošajai vērtībai).
Sižetu atstāstīt laikam nebūtu prātīgi - cilvēkam, kas nav redzējis otro daļu jau tās sākums varētu kļūt par "spoileri", bet beigas...
Maksimums, ko varu atklāt, ka viens no centrālās trijotnes nomirs. Kurš tas būs - Deps, Blūms vai Naitlija - izvēlieties paši.
Ko es varu teikt par šo filmu? Pirmkārt - vauv! Specefekti te ir patiešām līmenī. Vispār es sevi neuzskatu par specefektu cienītāju, bet šajā filmā tie bija elpu aizraujoši un pat mana negatīvi noskaņotā acs varēja tikai paust sajūsmu.
Sižeta filmā bija tik daudz, ka iegaumēt, kurš personāžs šobrīd atrodas uz kura kuģa atrodas katrs personāžs un kurš kuru šobrīd nodod. Te atklājas viens mīnuss - filmas sākumā baigi prasījās pēc neliela pārskata tam, kas noticis iepriekšējā daļā, citādi jau pirmajās minūtēs vairākas reizes nākas teikt: "Kāda vella pēc viņš ir tur un tur? Un ko tas otrs tur dara?"
Es gan apzinos, ka tas neko labu neliecina par mani kā par skatītāju, bet tomēr... šis nav Gredzenu pavēlnieks, kur vairāk kā puse skatītāju visu sižetu zina no galvas.
Vēl pievēršoties mīnusiem - Deps savā ekscentriskajā lomā man ir sācis pieriebties, šajā daļā tad jau daudz foršāks bija Džefrijs Rašs kā kapteinis Barbosa, lai arī Depam pāris labas epizodes bija.
Kad Elizabete uzņemas vadību, arī nākas mazliet pasmieties par patosainumu, kas, manuprāt, šajā filmā neiederas - tā ir sasodīta pirātu filma, nevis "The Patriot" 2. daļa.
Kā izklaides faktoru filmai tāpat varētu likt pilnu desmitnieku - tā ir īsta traka piedzīvojumu filma un lieliski noslēdz Karību jūras pirātu sāgu (ceru, ka patiešām noslēdz un vēl vienas daļas nebūs).
2007-06-18
comments powered by Disqus