Kerplunk!
music — USA — 1992

6.0
Kad tālajā 1992. gadā Kalifornijas poppanku trio "Green Day" izdeva savu otro albūmu, droši vien reti kurš gaidīja, ka šis ieraksts iezīmē vienas no 90-to gadu skaļākajām grupām īstenu parādīšanos savā istajā gaismā. Bet, kā teiktu šajā situācijā Jēzus, Tēti - viņi nezina, ko viņi dara.
Kā nekā šajā ierakstā ietilpst viena dziesma, kura pārstrādātā veidā tika iekļauta viņu lielākajā albūmā - "Dookie". Kas tā par dziesmu? Welcome to paradise. Paradīze, kuru apdzied Bilijs Džo apdzied bišķi citādu paradīzi, nekā tu varētu iedomāties - dziesma ir par džeku, kas pirms sešām nedēļām aizgājis no mājām un dzīvo tagad uz ielas. Laba paradīze, ne? Un tas - ar primitīvu čunga-čunga giču, tipisku poppanku bungošanu un - negaidītā daļa - diezgan savdabīgu instrumentālo daļu pirms pirmā panta atkārtojuma.
Otra "zināmā" dziesma - 2000 Light Years Away", kura ir, manuprāt, labākā dziesma šajā ierakstā, lai gan patiesībā tās visas izklausās vienādas (zināms paradokss).
Protams, viņi ne tuvu nav tik labi kā šitie:

(kuriem gan, protams, nekāda sakara ar Green Day nav).
Citādi šeit Green Day sevi prezentē savā tradicionālajā primitīvo poppanku manierē, neaizraujoties ne ar kādām dīvainībām (izņemot sviestaino kantrijisko "Dominated Love Slave") - te ir atrodams viss, ko viņi vēlāk ielika iekš "Dookie", tikai kaut kādā mazāk nopulētā variantā. Protams, šāda mūzika ir pelnījusi tiesības pastāvēt, bet savā būtībā tā ir fenomenāli bezpersoniska un nebūtiska.
2007-06-22
comments powered by Disqus