Extras Season 1
film — UK — 2005

8.5
Pēc ilgāka laika, kad neko tādu teicis neesmu, teikšu sekojošo - uztrāpījos uz vienu riktīgu pērli. Jā, es zinu, ka tas ir tikai vēl viens angļu seriāls, kuru atkal jau veidojuši Rikijs Džervejs un Stīvens Mērčants, kuri abi šeit arī ievērojamu laiku redzami uz ekrāniem (it īpaši Džerveiss, protams). Taču - atšķirībā no the Office - šis seriāls ir tik smieklīgs šī vārda tradicionālajā izpratnē, ka nenosmieties.
Endijs un Megija ir divi gluži vienkārši statisti, kas mēģina savu aktieru karjeru iegrozīt kaut cik labākās sliedēs. Tas ir, to mēģina ar savu karjeru izdarīt Endijs, kamēr Megijai, kurai ar Endiju ir gluži vienkārša draudzība, mērķis ir atrast savu īsto vīrieti. Lai gan viņiem bieži gadās statistot filmās ar īstām zvaigznēm, mūsu varoņu karjerai tas īpaši daudz nedod. Ik reizes, kad Endijam izdevies sev izspiest kādas pāris runājamas rindiņas, viss viņam beidzas šajā ziņā neveiksmīgi, bet Megija reti spēj noturēt vīrieti ilgāk par vienu nakti. Tomēr bieži par galvenajām zvaigznēm kļūst sērijās piedalošās slavenības - pirmajā sezonā ievērojamākie dalībnieki ir Keita Vinsleta, Bens Stillers un Semjuels L.Džeksons, kas visi it kā atveido sevi, bet no otras puses, pamatīgi par sevi pasmejas (Vinsletas loma vispār ir kaut kas mega šokējošs).
Kopumā - patīkams pārsteigums un šobrīd jau skatos otro sezonu (vairāk kā divas sezonas šim seriālam atkal nebūs, jo Džerveiss un Mērčants par ideālo komēdiju seriālu uzskata Fawlty Towers, kam arī bija tikai divas sezonas. Lūk, atkal pieminēju Džonu Klīzu :D
2007-06-26
comments powered by Disqus