Employee of the Month
film — USA — 2006

6.0
Jau otro filmu pēc kārtas konstatēju, ka neesmu bijis pietiekoši labi informēts. Kā es varēju palaist garām faktu, ka šajā filmā galveno sieviešu lomu atveido Džesika Simpsone, es patiešām nesaprotu. Tikpat labi tur varētu būt piedalījusies Britnija, un arī to es nebūtu piefiksējis. Vienreiz Simpsoni filmā jau esmu redzējis - pilnīgi idiotiskajā "Dukes of Hazzard" un tur viņa bija fenomenāli slikta. Šeit viņa nebija labāka. Vienīgais glābiņš - filmas veidotāji droši vien paši saprata, ko viņi ir izdarījuši, tāpēc daudz iespēju runāt Džesikai šai filmā nebija. Vairāk viņai bija iespēju rādīt pupus, kuri neapšaubāmi ir daudz talantīgāki par Džesiku Simpsoni kopumā.
Citādi patiesībā filma nebija tik slikta - tās stāsts ir par to, kā vienkāršs kastu (kasšu?) nēsātājs lielveikalā mēģina sacensties ar veikala krutāko kasieri cīņā par mēneša labāko darbinieku. Krutā kasiera Vinsa lomā - Dekss Šepards, tas, kas Idiocracy bija Frito - sviestainais nākotnes cilvēks. Deins Kūks - kastu vīrs, man nav zināms. Toties Vinsa šestaks kastu padevējs gan ir labs - Pedro no "Napoleon Dynamite".
Cīņa starp abiem džekiem ir patiešām smieklīga un reizēm - aizraujoša, vienīgi viņu cīņas objekts - seksīgā kasiere Emija (Simpsone) izceļas tikai ar baltiem zobiem un acīmredzami pielīmētām lielām ausīm.

!!!SPOILER WARNING!!!

Filmas beigas man ļoti nepatika, lai gan droši vien tas bija "pareizais" risinājums. Proti, beigās izrādās, ka Vinss visu laiku ir blēdījies kasieru ātruma sacensībās un bieži atļāvis klientiem aiziet ar bezmaksas precēm, kā rezultātā viņš tiek diskvalificēts un Zeks (galvenais varonis) dabū gan mēneša darbinieka titulu, gan beibi. Manuprāt, bez pirmā viņš būtu varējis lieliski iztikt un beigas būtu bijušas adekvātākas, bet lai nu tas paliek uz filmas veidotāju sirdsapziņas.
SPOILERS END
=============

Grūti pateikt, vai šo filmu ir vērts skatīties vai nav. No vienas puses, tā nav gluži *debīlā* stila komēdija, bet diez ko gudra tā arī nav. Tās mīnusi ir būtiski un acīmredzami. Tomēr Zeka personāžā ir šis tas interesants un simpātisks. Droši vien beigās vajadzētu teikt, ka filma ir viduvēja. Jā, laikam tā.
2007-07-09
comments powered by Disqus