Boys Don`t Cry
music — UK — 1980

7.0
Patiesībā šis nav īsts "The Cure" albūms. Īstais Cure debijas ieraksts saucās "Three Imaginary Boys" un vairākas dziesmas tajā bija atšķirīgas no tā, kas ir šeit. Taču šī ir attiecīgā albūma amerikāņu versija, kurā iekļautas vairākas citas dziesmas - tai skaitā jau nosaukumā ieliktā "Boys Don`t Cry". Patiesībā "Boys Don`t Cry" ir viena no manām mīļākajām Cure dziesmām - tā ir pietiekami viegla un tik "optimistiska", cik vien šī grupa jebkad ir spējusi būt. To varētu nosaukt par viegla popa krustojumu ar septiņdesmito gadu pankmūziku.
Vēl šeit ir atrodams grupas pirmais singls - skandalozais "Killing an Arab", kas gan nevienu arābu nogalināt neaicina, bet ir veltījums Kamī romānam "Svešinieks" un kas izklausās pēc new wave mūzikas. Pie man simpātiskajām dziesmām varu pieskaitīt ar "Fire in Cairo" (iedomājos, ka to varētu izpildīt arī "The Clash" tikai ar skaļākām ģitārām), un "Three Imaginary Boys". Citēju:
"Close my eyes
And hold so tightly
Scared of what the morning brings
Waiting for tomorrow
Never comes
Deep inside
The empty feeling
All the night time leaves me
Three imaginary boys sing in my
Sleep sweet child
The moon will change your mind"
Pokemoniski mazliet? Bet loģiski, kur vēl varētu būt tipiskāki pokemonu elki par Cure? Nekur, loģiski. Žēl tikai, ka mani šāda mūzika mazliet garlaiko. Es saprotu, ka tas viss ir ļoti inteliģenti un nopietni, bet es šādu mūziku izbaudīt nespēju.
2007-07-10
comments powered by Disqus