Sirens
film — Australia — 1994

8.0
"Sirēnas" ir viena no agrīnajām angļu smukulīša Hjū Grānta filmām. Dīvaini gan ir tas, ka šis smukulītis pat šajā filmā ir jau 34-gadīgs un ka pirms 30 gadu vecuma sasniegšanas viņš vispār nebija nekāds populārs smukulītis.
Šī filma iekš IMDb tiek piedāvāta kā viena no rekomendācijām "The Pillow Book" cienītājiem. Ja tev tas neko neizsaka, tad labi. Ja tomēr izsaka, tad tu droši vien rēķināsies, ka šajā filmā netrūks erotikas. Un tā patiešām ir.
Anglikāņu mācītājs Tonijs tiek baznīcas uzdevumā (darbība norisinās 20.gadsimta 30.gados) nosūtīts pie kāda austrāliešu mākslinieka pārliecināt to, ka nevajadzētu izstādē izlikt šī mākslinieka gleznu, kurā attēlota kaila krustā sista Venēra. Tonijs (Hjū Grānts) uz lauku māju, kurā mitinās mākslinieks, dodas savas sievas pavadībā un viņi nonāk ne gluži mācītāju saimei ierastā vidē.
Šobrīd mākslinieks nodarbojas ar Sirēnu gleznošanu (sirēnas bija tādas radības, kas Homēra Odisejā ar savām dziesmām valdzināja jūrniekus un uztrieca šo kuģus akmeņiem). Un mākslinieka modeles (vismaz divas no trijām) arī ir tādas tipiskas sirēnas, kas ir tik ļoti seksuāli atraisītas, ka stīvajam Tonijam, kurš gan baznīcas vidē skaitās progresīvs tips, rodas pamatīgākās problēmas. Un vēl lielākas problēmas rodas viņa sievai, kurā pamostas iekāre pret mākslinieka aklo zirgu puisi (jā, kā nu bez zirgupuiša).
Žanriski ši filma laikam būtu saucama par sensuālu komēdijdrāmu, kaut kā tā. Jebkurā gadījumā - ļoti pārliecinošs un spēcīgs kino vēstījums.
2007-07-19
comments powered by Disqus