Extras Season 2
film — UK — 2006

7.0
Beidzot noskatījos līdz galam otro `Extras` sezonu. Šķiet, ka seriāla veidotāji pareizi izlēmuši to neturpināt - otrais gads acīmredzami padevies blāvāks par pirmo. Patiesībā pirmās sērijas bija pat ļoti labas, bet pēdējās - izteikti viduvējas.
Sižetiski viss norisinās sekojoši - Endijam ir izdevies palaist BBC savu televīzijas šovu, taču piespiedu kārtā viņam nācies iziet uz neskaitāmiem kompromisiem, kā rezultātā kvalitatīva humora vietā viņš piedāvā stulbu sitcomu ar fona smieklu celiņu, seriāls ir balstīts uz regulāri atkārtotas "catchprase" un pats Endijs tur piedalās tizlā parūkā un "amizantās" brillēs. Lai arī kritiķi par "When the Whistle Blows" (tā saucas seriāls) ir vienkārši šokēti - tādu sūdu reti kas ir redzējis, izrādās, ka šovam ir baisi daudz skatītāju (ar mērķauditoriju - vislielākajiem idiotiem, kuru, protams, netrūkst). Pirmajās sērijās ir vairākas lieliskas epizodes. Pirmkārt, Orlando Blūms visu laiku mēģina Megijai ieskaidrot, ka viņš patiešām ir ļoti seksīgs vīrietis, nevis sievietes viņam līp klāt tāpēc ka viņš ir slavenība (turklāt viņš pastāvīgi atkārto, ka viņš ir smukāks par Džoniju Depu). Vēl vienā sērijā parādās Daniels Redklifs (Harijs Poters), kas filmējoties kaut kādā bērnu filmā mēģina pārgulēt ar visām filmā iesaistītajām sievietēm. Trešā labākā sērija ir tā, kurā parādās Kriss Mārtins no "Coldplay" un mēģina sarunāt ar kāda labdarības pasākuma veidotājiem, lai viņi badā mirstošu Āfrikas iedzīvotāju rokās ieliek jauno "Coldplay" albūmu - lai būtu reklāma. Diemžēl pārējās trīs (pēc numuriem - 2., 5. un 6.) sērijas nav īsti līmenī.
Deivids Bovijs, kas sacer Endiju kā mazo cilvēku izsmejošu dziesmu, vienkārši necenšas būt smieklīgs. Epizode ar Ījanu Makkelanu (Gandalf the Grey) ir pilna ar sviestainu homoseksuālisma tematiku (divreiz jau šajā seriālā iepriekš apspēlētu), bet beigu sērija par slimu zēnu, kuru Endijs apmeklē slimnīcā, un Robertu de Niro, kurš apbrīno erotisku pildspalvu ir gandrīz ideāli slikts veids kā nobeigt sezonu.
Nē, "Extras" tomēr nav izcils seriāls. (reitingu nomet uz leju pēdējās sērijas)
2007-07-20
comments powered by Disqus