The Simpsons Movie
film — USA — 2007

8.0
Jā, mēs noskatījāmies skrīneri. Nu un? Varētu padomāt, ka Simpsonu filma būtu tāds produkts, kas skrīnerī ievērojami atšķirtos no īstās filmas. Kā nekā dzeltens ģīmis arī skrīnerī ir un paliek dzeltens ģīmis.
Protams, ažiotāža ap šo filmu ir gandrīz tikpat liela kā ap Harija P. jaunākajiem piedzīvojumiem un IMDb lietotāji to iebalsojuši visu laiku labāko filmu simtniekā. Atļaušos pasmīnēt, ka tā ir labāka par "Full Metal Jacket" un "The Elephant Man".
Un tomēr - filma ir laba, tur nav divu domu. Sižets ir apmēram tāds: Springfīldas ezers ir pilns visādiem atkritumiem un tiek pieņemts lēmums aizliegt to tālāk piesārņot, tomēr Homērs tur iesviež milzīgu konteineru ar cūkas (un saviem) sūdiem, kā rezultātā pasaulē netīrīgākā pilsēta - Springfīlda - tiek apsegta ar milzīgu kupolu, lai neviens tās iedzīvotājs netiktu laukā. Satracinātais pūlis mēģina nogalināt Homēru, bet šim un visai ģimenei izdodas izbēgt no taisnās tiesas.
Kā jau varētu gaidīt, šī filma faktiski ir pusotru stundu gara Simpsonu sērija - vismaz savādāk to raksturot es nevaru. Animācija gan brīžiem šķiet tāda mazliet datorizēta, kas laikam gan ir neizbēgami, ja grib paplašināt seriālā izmantoto stilistiku.
Attiecībā uz vides jautājumiem, kā jau to varētu gaidīt no Simpsoniem, pozīcija nav skaidra - tur vienlaikus notiek ņirgāšanās par tiem, kas piesārņojumu neuzskata par problēmu, un tiem, kas uzskata. Joki ir tipiski simpsonīgi un ir skaidrs, ka seriāla fani būs sajūsmā, seriālā neieinteresētie - diez vai.
Pozitīvi, ka filma pārmērīgi neizmanto "guest appearances", jo seriālu pēdējā gadā dažādu slavenību iesaistīšana ir mazliet balaganizējusi un "eksperti" apgalvo, ka Simpsonu labākie gadi ir jau sen aiz muguras, taču tas nenozīmē, ka Mets Grēnings un kompānija nav spējīgi radīt patiešām sakarīgu pilnmetrāžas filmu.
2007-07-31
comments powered by Disqus