From the Inside
music — USA — 1978

7.0
Nezinu, kā tas atgadījās, bet šī albūma dziesmu sacerēšanā Eliss Kūpers pieaicināja tādu vīru vārdā Bērnijs Taupins. Zini, ar ko šis bija slavens? Ar to, ka viņš bija tekstu autors Eltona Džona dziesmām. Interesanti, vai ne? Eliss tomēr nav gluži Eltons. Vai tomēr ir?
Šajā ierakstā, līdzīgi kā "Lace and Whiskey", Eliss pievēršas savām personīgajām alkoholisma problēmām un citām ikdienas raizēm, kas viņu septiņdesmitajos bija pamatīgi nomocījušas.
Zināmākais skaņdarbs šajā ierakstā ir brodvejiskais bugijs "Wish i were born in Beverly Hills", kas vēsta par tipiskām tā apvidus ieražām, piemēram:
"And she wants her mother`s lover
To exercise her skill
And if she don`t score him fast
She knows that her brother will"
- labs, vai ne? Man vismaz patīk. Protams, ka šai dziesmai ir tāds goofy piesitiens, bet tas jau nu Elisa gadījumā nebūtu trūkums.
Īstenībā šis ieraksts bija kārtējā pārejas fāze Elisa karjerā. Kopumā viņa muzikālais stils ir mainījies apmēram šādā veidā:
-> Psihodēlisks dadaisms -> garāžroks -> Brodvejiska šovu mūzika -> new wave astoņdesmito sākumā -> maksimāli komerciāls hair metāls pārējo astoņdesmit garumā -> smagais roks ar industrial elementiem deviņdesmitajos -> garāžroka atgriešanās 21. gadsimta sākumā. Šajā ierakstā viņš laikam pēdējo reizi demonstrē savu Brodvejas personāžu un jāatzīst, ka aiziet viņš visai gaumīgi.
Brīžiem mani viņš pamatīgi pārsteidz - iedomāties tādu veci kā Eliss dziedam duetā ar kaut kādu beibi romantisko "Millie and Billie" (kas gan laikam ir stāsts par garīgi slimu cilvēku mīlestību, bet tāpat ir liriska ka bail). "Serious" ievadošā sintezatora skaņa laikam varētu būt pirmā zīme Elisa gaidāmajai aizraušanai ar nenopietnu new wave mūziku. Lielākā daļa šo dziesmu, protams, ir veltīta alkoholam un trakonamiem - kā teikt, kam gan citam, un jāsaka, ka kopumā šim ierakstam nav ne vainas, lai gan manai gaumei tas ir bišķi par salkanu. Eliss tomēr nav pats romantiskākais vīrietis pasaulē, lai no viņa gaidītu tik lielu daudzumu balāžu, kaut vai tās visas būtu veltītas šizofrēnijas tematikai, arī melodiju interesantuma ziņā šeit īpaši laba situācija nav.
2007-08-03
comments powered by Disqus