Desolation Angels
music — UK — 1979

4.5
Vakar divas reizes man izdevās šo aprakstu izdzēst - vienu tāpēc, ka izrādās, ja man "rating" šūna ir tukša, ieraksts netiek saglabāts. Otru - nejauši aizvēru brouseri. Stilīgi, vai ne?
Un tas - kaut kāda stulba Bad Company albūma dēļ? Protams, stilīgi, ka šajā grupā apvienojās divi Free dalībnieki (tā grupa, kas spēlēja "Allright Now"), viens Mott the Hoople ģitārists ("All the young dudes") un basists no King Crimon, kas gan bija spēlējis tikai šo albūmā "Islands", kas man personīgi patīk, bet īpaši populārs un kritiķu novērtēts nebija.
Tātad šie četri profesionālie mūziķi lieliski demonstrēja, kā radīt garlaicīgu un bezvērtīgu amerikāņu roku, pašiem visiem dalībniekiem esot angļiem. Galvenais komponents laikam šeit ir tajā, ka Pols Rodžerss mani emocionāli šajā ierakstā saista ne vairāk kā beigta pīle, un šis dziedātājs tagad uzdrīkstas būt "Queen" dalībnieks! Otrkārt, melodijas te ir tik rudimentāri primitīvas, ka tādas - nebaidos pārspīlēt - varētu sacerēt arī jebkura kaktu grupa, kuras dalībniekiem nebūtu pa kabatai ierasties "Bad Company" koncertā. Liriskā tematika - rokenrols un mīlestība, tādā tipiskā mačo rokeru stilā, pilnīgi nekā atmiņā paliekoša. Daudz blūza šablonu. Pāris nožēlojami monotonas akustiskas balādes, kurās meldiņu varētu atrast tikai ar stetoskopu. Klišejas, kas kalpo par ielāpiem citām klišejām. "Lonely for your love" ar baisi kaitinošu Rodžersa dziedājumu. Diskoroks "Rhythm machine" droši vien ir labākā šī ieraksta kompozīcija, bet arī tā nav gluži tāda, lai klausītos atkal un atkal. Piedodiet Sliktā kompānija, bet jūs patiešām neesat laba kompānija. Labāk uzmeklēšu citus ceļa biedrus!
2007-08-08
comments powered by Disqus