Monsters, Inc.
film — USA — 2001

6.5
"Monsters Inc" tiek uzskatīta par vienu no visu laiku labākajām datorgrafikas multfilmām, kā nekā IMDb tās vērtējums ir 7.9, bet puvušie tomāti to atzinuši par 95% svaigu.
Tomēr man gribētos teikt - tur nu jūs, veči, mazliet pārspīlējat. Es jau nesaku, ka tā būtu slikta multfilma, patiešām ideja bija gana svaiga - uztaisīt multfilmu par tiem briesmoņiem, kas amerikāņu bērnu prāt slēpjas skapjos un viņus tur padarīt par pozitīvajiem varoņiem, kas bērnus spiesti biedēt tikai tālab, ka viņiem nepieciešama bērnu kliedzienu enerģija, bet patiesībā viņiem no bērniem ir bezgala bail. Tas būtu ok.
Tikai žēl, ka vairāk par šo premisu šajā multfilmā nekā īpaši nav. Stāsts, ja to par tādu vispār var nosaukt, ir ne detalizētāks kā tādā porno filma, bet animācija, kas 2001. gadā noteikti izskatījās lieliski, 2007.gadā tāda vairs neizskatās. Līdz ar to man gribētos atzīt, ka datorgrafika ir viena šausmīgi bezcerīga māksla - tavs darbs neizbēgami dažus gadus pēc ta radīšanas jau ir morāli novecojis, un vienīgais, kas var pasākumu glābt, ir lielisks saturs. Bet nemaz tik lielisks Monstriņu saturs nav - jā, reizēm var pasmieties, bet tikai reizēm. Interesants personāžs ir galvenā varoņa dorkiskā drauga beibe (kā mani kaitina galvenā varoņa drauga personāžs kā tāds - ne jau šajā multfilmā konkrēti, bet vispār, iedomāties kaut ko triviālāku patiešām ir grūti). Kopumā - nekā tāda, lai es gribētu šo multeni noskatīties vēlreiz. Nav jau tā, ka es būtu vīlies, bet iemesla būt sajūsmā arī nav.
2007-08-11
comments powered by Disqus