Cashback
film — UK — 2006

7.0
Patiesībā šo filmu mums nemaz nevajadzēja skatīties. Patiesībā mums vajadzēja skatīties "Knocked Up", taču izrādījās, ka Nora to bija dabūjusi kaut kādā diezgan aizdomīgā relīzē ar stipri riebīgu skaņu un tāpēc no šīs filmas skatīšanās ātri vien atteicāmies (filma skaitās baisi laba, bet pirmās minūtes lika domāt pretējo) un sākām skatīties Cashback, kas IMDb novērtēta gana labi, bet Rottentomatoes to par īpaši labu nedēvē gan. Tad nu varējām izspriest, kas ir tuvāk patiesībai.
Filmas sižetā ir šis tas no "Employee of the month" - arī šeit mums darīšana ir ar lielveikalu un tā dīvainajiem darbiniekiem, kuri savu laiku aizvada kā nu kurš māk. Bet šajā filmā ir arī vairākas iezīmes, ka E.o.t.M. nebija. Sāksim ar to, ka šī filma ir angļu un nevis amerikāņu produkts, līdz ar to vismaz risks ieraudzīt šeit kādā lomā Džesiku Simpsoni ir pavisam neliels. Tiesa, ievērojot šīs filmas specifiku, iespējams, pret Simpsones parādīšanos iebildumu tik daudz nebūtu ;)
Filmas galvenais varonis ir Bens (Šons Bigerstafs, pazīstams kā komandas kapteinis pirmajās Harija Potera filmās), kurš pēc šķiršanās no savas draudzenes Sūzijas nespēj gulēt un tāpēc pa naktīm strādā lielveikalā (paralēli viņš ir pēdējā kursa students mākslas koledžā). Te viņš iepazīstas ar pārdevēju Šāronu, kura gan neizskatās ne tuvu tik "karsta" kā Džesika Simpsone (ko vēl pastiprina veikala visai tizlie formas tērpi), bet kura ir vismaz desmit reizes ticamāks personāžs nekā Simpsone jebkad spētu būt. Protams, ka par Šāronas simpātijām viņam sākas zināms cīniņš ar vienu citu pārdevēju, kurš gan nav diez ko glīts, toties ir iecienījis visādus stulbus jokus (ne pārāk grūta izvēle, ne).
Taču filmā ir kāda fīča, kas šo stāstu padara interesantāku nekā vienkārša romantiska komēdija iz lielveikala dzīves. Proti, Bens māk apstādināt laiku (vai tas notiek reāli vai tikai viņa fantāzijās, tam nav liela loma). Un apstādināto pasauli viņš zīmē, jo tā ir interesantāk. Un viņš izģērbj veikalā esošās skaistās sievietes, lai viņas varētu uzzīmēt (jā - female nudity šajā filmā ir stipri daudz). Protams, strikti ņemot, par spīti savām pretenzijām un to, ka tā ir ļoti interesanti uzfilmēta, "Cashback" nav izcila filma, tā tomēr ir un paliek vienkārša komēdija, lai arī ļoti jauka un skaista komēdija ar zināmu fantastikas un zināmu - neķītrības piesitienu.
2007-09-09
comments powered by Disqus