Magicians
film — UK — 2007

7.0
Angļu komēdija "Burvji", kā to apmēram varētu prognozēt, stāsta par diviem burvju māksliniekiem un viņu savstarpējo attiecību problēmām. Divi burvju mākslinieki strādā kopā līdz viens no viņiem salaiž ar otrā sievu, un tad neveiksmīga trika rezultātā vīrs sievu giljotinē. Pēc vairākiem gadiem viņi izlemj atkal apvienoties kā burvju duets, lai varētu izcīnīt divdesmit tūkstošu dolāru balvu.
Izklausās pēc "The Prestige" + "Blades of Glory"? Izklausās gan. Bet neizskatās. Kāpēc nē? Tāpēc, ka šī filma izskatās pēc kaut kā gluži cita. Pēc kā? Pēc Apple reklāmas! Nopietni. Deivids Mičels un Roberts Vebs, kas ikdienas darbā ir stand-up komiķi, tādam cilvēkam kā tev vai man, kas diez vai ir redzējis viņus dzīvajā, varētu būt pazīstami kā angļu versijā slavenajā Mac reklāmām iz kategorijas: "I`m a PC, I`m a Mac". Tā kā piemēram šeit:

Lai arī šajā filmā viņi netēlo datorus, bet viņu personāži tāpat diezgan labi atbilst PC un Mac situācijai - Mitčella Harijs ir neveikls, nemāk sarunāties ar sievietēm, cieš no visādām fobijām; tikām Veba Karls ir vēsais džeks, kurš gan nav nekāds dižais burvju mākslinieks. Turpinot Mac analoģiju - Karlam ir aģents, kurš visu laiku mēģina pārliecināt Karlu, ka viņš (Karls) ir gejs (zini to parodiju - Mac: Gay?).
Es neņemtos saukt šo filmu par dziļu psiholoģisku analīzi vai burvju mākslas aizkulišu raksturojumu. Tā ir vienkārša komēdija, kurā sava vieta atrodas gan neizbēgamajām "neērtajām" situācijām, gan "burvim", kura galvenais triks ir novilkt bikses un demonstrēt gumijas šekumu un locekli, tādējādi sasmīdinot publiku.
Bet, cik neloģiski tas lai arī nebūtu, man filma patika. It kā nekā īpaša tajā nebija.
Kārtējo reizi, kā gan man, gan Lienei raksturīgs darīt, ielikšu šeit vienu filmas fragmentu ar kārtējo idiotisko deju. Skaties un brīnies:
2007-10-03
comments powered by Disqus