Plastic Surgery Disasters
music — USA — 1982

6.5
Dead Kennedys otrais albūms turpina šīs grupas tradīcijas skaidrot to, kādā veidā tevi kā vienkāršo cilvēku nevienkāršie cilvēki piekāš. Skanējums šim ierakstam gan ir pilnīgi savādāks nekā "Fresh Fruit for Rotting Vegetables". Ļoti haotisks, ne pārāk baudāms (kā esot apgalvojis Jello Biafra - tā tas esot darīts speciāli, lai albūms būtu kaitinošāks).
Vienu gan var secināt: 1982.gadā problēmas lielākoties bija tādas pašas kā mūsdienās. Piemēram, "Trust Your Mechanic" pirmais pants ir sekojošs:
TV invents a disease
You think you have
So you buy our drugs
And soon you depend on them
Pain is in your mind
Gotcha comin` back for more
Again and again and again and again
Gonna rip you off
Rip you off

Žēl tikai, ka vairums šī ieraksta dziesmu man kaut kā tik labi neaiziet kā to gribētos - melodijas ir kaut kādas pārāk šizīgas un Biafra uzvedas kā pārāk traks maniaks. Ja pirmais ieraksts viņiem bija īsta rifu paradīze, tad šis tāds nav, un tikai spēcīgi teksti vien nespēj to izcelt no pažobeles laukā (starp citu, Biaffras "poētika" ir bišķi radniecīga tai, kādu izmanto "Anal Cunt", tikai, protams, ar stipri zemāku šoka un pretīguma faktoru). Bet citādi man labāk patīk tādas tipiskākas DK dziesmas kā "Moon Over Marin" vai "Forest Fire" nekā viņu pārāk šizofrēniskās kompozīcijas. Iespējams, tas nozīmē, ka es nespēju novērtēt radikālu hardcore. Iespējams, ka kaut kas šajā ierakstā man vienkārši nav skaidrs. Bet es samierināšos, ka tas tā paliek. Ja manā priekšā ir izvēle starp jebkuru šī albūma dziesmu un "Police Truck" es izvēlēšos pēdējo desmit reizēs no deviņām.
2007-10-05
comments powered by Disqus