Heroes Season 1
film — USA — 2007

6.0
Heroes 1. sēriju noskatījāmies ļoti sen pie N&N, kad (ja pareizi saprotu) tā bija arī vienīgā pieejamā šī seriāla sērija. Vēlāk Lienča kaut kad nenoskaidrotos apstākļos pie tiem pašiem N&N redzēja pāris sērijas no seriāla vidus. Pagājušonedēļ, lai "nokļūtu apritē", izlēmām noskatīties visas gada laikā klāt pienākušās sērijas - 22 no pirmās sezonas un vēl kādas 5 no otrās. Tomēr šobrīd izskatās, ka otro sezonu mēs neskatīsimies.
"Heroes" ir seriāls par supervaroņiem - tādiem kā X-cilvēki vai manis apjūsmotais Chairman. Seriāla veidotāji gan mēģina ieskaidrot, ka patiesībā tas ir kaut kas daudz nopietnāks - ne velti katras sērijas sākumā un beigās fonā mēs dzirdam visādas atklāsmes par šo sēriju tematiku, taču faktiski tās ir tikai parūka, kas apslēpj, ka ar intelektu šim seriālam ir visai maz kopīga.
Tā saturs ir aptuveni šāds: ir vesels bars cilvēku, katram no kuriem ir kaut kādas pārdabiskas spējas. Piemēram, kausēt metālu (neizmantojot tam speciālu aprīkojumu), reģenerēt savu ķermeni, lidot utt. Ir viens "sliktais džeks", kurš nogalinot citus spēju īpašniekus, pārņem viņu spējas (kā tāds Kalnietis). Un ir aizdomīgas kvalitātes organizācija, kas "rūpējas" par cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām/spējām, kaut kas līdzīgs "Centram" no "Emulatora". Sezonas garumā ir tādas kā trīs centrālās tēmas: "Save The Cheerleader", "Kill Sylar" un "How to stop an exploding man" (eksplodējošais vīrietis man savukārt rada asociācijas ar vienu personāžu multfilmā par "Masku").
Iesākumā seriāls šķiet interesants - tāpat kā tas ir ar tiem pašiem "X-Men" vai jebkuru komiksisku action/piedzīvojumu filmu. Bet ar laiku tas ieslīkst tādā kā rutīnā un diezgan izteiktā garlaicībā. Varoņi nav interesanti un oriģināli, seriāla loģikā ir kļūdas izmērā lielākas par seriālu (par to jau esmu pāris reizes izteicies savā blogā) un galvenais - nav nekādas īpašas motivācijas skatīties, kas tur notiks tālāk. Tēma ir tāda, ka to var turpināt 10 un 20 gadus, jo visu laiku parādīsies kaut kādi jauni varoņi, jauni antivaroņi. Proti, seriāls nekur neved - tādam pašam "Lost" var būt beigas, kurās tiek atbildēts uz visiem jautājumiem. Tikām "Heroes" nekādu tādu globālu jautājumu nav - ir tikai labie varoņi, sliktie varoņi un divkosīgie varoņi. Un tas, ka tas pats Sailers tiek parādīts ne tikai kā viennozīmīgs ļaundaris, nepadara viņa personāžu telpiskāku - tas ir tikai mūsdienās visur pielietots paņēmiens, lai nepārmestu primitīvismu, bet faktiski tas pats primitīvisms tur vien ir.
Tātad secinājums: nekā īpaša.
2007-11-03
comments powered by Disqus