Death at a Funeral
film — UK — 2007

7.5
Angļu melnā komēdija, kuru režisējis amerikānis Frenks Ozs. Tu zini, kas ir Frenks Ozs? Viņš ir Miss Pigija un viņš ir Yoda. Kādreiz - balsu ierunātājs, tad aktieris, tad režisors. Pēdējais darbs - "Stepfordas sievu" rīmeiks. Neesmu redzējis. Bet noteikti viņš nav nosaucams par angļu kino metru (jo nav anglis, lai arī viņš varētu būt tikai nedaudz vairāk kā metru garš).
Filma sākas ar to, ka pirms privātas bēru ceremonijas uz tās notikšanas vietu tiek atvests nepareizais līķis - neliela kļūme līķu vedējiem gadījusies. Un tad vēl sāk iebraukt bēru viesi, katrs ar savām problēmām, katrs ar savām dīvainībām. Te ir gan nelaiķa brāļameita ar savu mazliet tramīgo draugu, kurš nepatīk viņas tēvam, gan viņas brālis - farmaceits, kas piestrādā, miksējot narkotikas. Ir arī riebīgais tēvocis Alfijs, kas piesaistīts pie invalīdu ratiņiem un kas visu laiku lamājas. Ir šeit nelaiķa dēls ar sievu, kura viņam visu laiku pārmet patstāvības trūkumu. Ir viņa brālis, kas atgriezies no Amerikas, un kas visiem patīk labāk par mājās palikušo brāli. Ir tēva slepenais mīļākais - punduris vārdā Pīters.
Filmas sākumā mani māca zināmas bažas, ka tā nebūs nekāda melnā komēdija, bet tāda komēdij/drāma, kurā īpaši nekā, par ko smieties nebūs, taču dīvainā kārtā tā izrādījās ļoti pat saistoša un - nebaidos teikt - smieklīga, patiesībā, nemaz ne gluži tik melna (ja, protams, pieņem, ka komēdija par bērēm var nebūt melna). Beigas gan sanākušas Ozam tādas mazliet pārmērīgi Holivudizētas un ne pārāk pārliecinošas, bet citādi - lieliska izklaides filma.
2007-11-13
comments powered by Disqus