Futurama: Bender`s Big Score!
film — USA — 2007

7.0
Benders ir atgriezies! Wupī! Un viņš joprojām dzer alu, zog un ir droši vien vislabākais robota personāžs kinematogrāfa vēsturē. Nu, ok, otrais labākais - Mārvins no HHG2tG, protams, nav pārspējams. Bet Benders noteikti ir labāks par R2D2 no Zvaigžņu kariem un par visiem I, Robot dalībniekiem.
Protams, šī atgriešanās nav īsti pilnīga, jo tagad Futurama pie mums vairs nenāk kā iknedēļas seriāls, bet kā vairākas pilnmetrāžas filmas. Bet uz seriāliem balstītām animācijas filmām ir nelāga tendence mazāk piedāvāt kaut ko jaunu, bet vairāk atkārtot jau iepriekš redzētas lietas, lai vecie skatītāji būtu priecīgi. Protams, no vienas puses šādu pieeju var saprast, pretējā gadījumā šie paši fani žēlosies, ka tā nav īstā padarīšana, ka tiek pārkāpti kaut kādi vecie principi. Bet no otras puses, fani var arī žēloties par stagnāciju, kas nav nekas diži labs.
Jaunās filmas sakarā nākas atzīt, ka tās sižets ir kaut kāds "pārmudrīts" un brīžiem rodas sajūta, ka "Bendera lielā ķēriena" veidotāji paši nav īsti zinājuši, ko darīt tālāk, kā rezultātā gala produkts ir sanācis diezgan saraustīts un ne vienmēr pietiekami kvalitatīvs. Sākums gan bija lielisks - visa "we got cancelled" tematika un nūdisti tika apspēlēti ļoti labi, arī pirmie joki par ceļošanas laikā paradoksiem bija labi. Taču ap filmas vidu kaut kas aizgāja greizi - vispirms man gribētos pagausties par diviem muzikālajiem numuriem, kuri ne tikai nebija smieklīgi, bet nebija arī klausāmi. Tāpat mani vienmēr ir kaitinājis tas ļaunais robotiskais Santaklauss, bez viņa es filmā būtu ļoti labi varējis iztikt. Beigas atkal bija labas.
Vispār jāsaka, es patiešām būtu bijis daudz priecīgāks, ja Futurama būtu atgriezusies savā vecajā - 22 minūšu sēriju formātā. Šādas filmas, protams, nav slikts veids, kā veco auditoriju iekustināt, bet es nezinu, kādā mērā ar tādām var pievilināt skatītājus, kuri neko nezina nedz par Fraju, nedz par citiem personāžiem un kas Futurama "pasaulē" orientējas pašvakāk.
Protams, ir vienkāršs veids, kā panākt, lai es te nekurnētu - rādiet nākamajā filmā visā tās garumā tikai Hypnotoad krupi un es neko vairs neiebildīšu :)
HypnoToad no Wikipedia
2007-11-21
comments powered by Disqus