Dīvainas sagadīšanās

2007-11-27

Taisnība tiem ļaudīm, ka viss dzīvē plūst tādās kā strīpās. Un ne tādā ziņā, ka ir veiksmīgie un neveiksmīgie posmi - tieši tas nebūtu nekas pārsteidzošs. Bet sērijās notiek arī pilnīgi nebūtiski un nekādi nevērtējami notikumi. Piemēram, kad pirms apmēram divām nedēļām četru dienu laikā pieredzēju trīs gandrīz identiskas tramvaja-mašīnas sadursmes. Vai pēdējo dienu mistiskā pasen neredzētu cilvēku sastapšana/ieraudzīšana. Vispār es no dabas nepavisam neesmu vērīgs un uzmanīgs, līdz ar to droši vien es vairumam paziņu centrā paeju garām, viņus nemaz nepamanījis. Jā, man patīk iegrimt sevī un droši vien tā rezultātā daudzi mani uzskata par neaudzinātu cūku. So be it. Līdz ar to, ja es kādu pamanu, tad parasti tas ir tā otra cilvēka nopelns, bet faktiski tas atgadās ne biežāk kā reizi mēnesī.
Tikām pēdējās dienās:

  • Svētdien Spicē redzēju vienu programmētāju, kas vēl pirms pāris mēnešiem bija mans kolēģis (viņš mani neredzēja)
  • vakar pie LU sastapu vienu meiču, kuru pazīstu no Čehu valodas lekcijām universitātē (viņa ievēroja mani, es steidzos un apkārt neskatījos)
  • pēc darba Maximā sastapu Latvijas Ārstu tenisa savienības vadītāju, kurš arī ievēroja mani, nevis es viņu
  • šorīt pa ceļam uz darbu redzēju vienu bijušo klasesbiedreni, ko pēdējo reizi biju redzējis vēl laikā, kad gāju autoskolā (pirms 2,5 gadiem) (viņa mani neredzēja)
  • krustojumā blakus darbam mani atpazina kāds Austrālijas latvietis, kas bija mans kolēģis pāris mēnešus pirms apmēram gada (atkal jau es būtu steigā pagājis garām).

Nekādas loģikas tajā visā droši vien nav, bet varbūt tomēr?