Superbad
film — USA — 2007

7.5
Kino cienītāju domas par to, cik laba filma ir "Superbad", dalās. Vieni uzskata, ka tā ir 2007.gada komēdija un ka Sets Rogans un Džūpa Apatovs būtu iemūžināmi marmorā. Citi turpretim apgalvo, ka brāļi Lumjēri, filmējot vilciena pienākšanu, iedarbināja milzīgu mehānismu, ko sauc par kino, tikai ar tādu mērķi, lai pēc vairāk kā simts gadiem divi tīņi šajā filmā varētu mēģināt zaudēt nevainību savās pēdējās skolas dienās.
Nezinu, kuru no šīm pozīcijām man vajadzētu pieņemt, bet patiesībā "Superbad" tiešām ir laba komēdija un tā noteikti ir labāka par citu Apatova un Rogana šī gada projektu - "Knocked Up". Tas gan nenozīmē, ka šī filma patiesībā nebūtu kārtējais morālās audzināšanas stāsts no šiem kino ļautiņiem. Un kāda ir šīs filmas morāle? Ka dzīvē ir svarīgākas lietas, nekā piedzirdīt meitenes mājas ballītē ar mērķi ar viņām pārgulēt. Personīgi man šāda morāle ir pieņemama, bet es nezinu, vai to patiešām vajadzēja pasniegt tik tieši.
Sižetisku līdzību starp "Superbad" un "American Pie" pirmo daļu nepamanīt ir gandrīz neiespējami, tomēr jāatzīst, ka kategorijā "peņa joku" komēdija Superbad droši vien ir viens no labākajiem kino veikumiem. Es varbūt šeit nesākšu slavēt šo filmu par to, cik reāli tā ataino tīņu dzīvi, jo vai nu es nekad neesmu bijis tīnis vai arī ar tīņu dzīvi tai nekāda sakara nav. Labāk uzskaitīšu filmas plusus, nevis kritizēšu tās mīnusus:
+ smieklīgie policisti
+ varonis, kas uztaisa viltotu ID ar vārdu McLovin
+ narkomāni, kas atpazīst vienā no varoņiem "Jimmy`s brother, the singer" un liek viņam dziedāt
+ skatoties filmu ne brīdi nebija garlaicīgi.
Nezinu, vai ar to kopā pietiek gada labākajai komēdijai - vajadzētu apskatīties, kādas vēl komēdijas šogad esmu skatījies, bet kā filma savai mērķauditorijai "Superbad" noteikti ir pietiekami kvalitatīvs produkts. Varbūt ne tik izcils, lai es gribētu to dabūt DVD un skatīties atkal un atkal, bet... cik gan daudz ir tādu filmu, ar kurām es gribētu tā darīties.
Un beigās jautājums "puišiem", kas lasa šo ierakstu: vai tu 17-18 gadu vecumā ar saviem draugiem apspriedi, ko tu gribētu "izdrāzt" un katru brīdi ar viņiem kopā skatījies porno filmas? Es - nē. Vai tas nozīmē, ka man vajadzētu ārstēties?
2007-12-01
comments powered by Disqus