John Fogerty
music — USA — 1975

7.0
Džons Fogertijs, kas ierakstījis šo albūmu ir tas pats Džons Fogertijs, ar kura vārdu parasti asociējas grupa "Creedence Clearwater Revival" un jāsaka, ka pēc savas grupas izjukšanas (kādu iemeslu dēļ tā arī lai nebūtu notikusi), pārāk tālus ceļus prom no CCR skanējuma Fogertijs septiņdesmito gadu vidū neveica. Viegls, ļoti ritmisks, mazliet retro noskaņās ieturēts rokenrols, kas ir vienlaikus pietiekami jautrs, lai aizrautu tevi kā jaunieti, gan pietiekami miermīlīgs, lai tu kā jaunieša tēvs negribētu savu dēlu par šādas sātana mūzikas klausīšanos iekaustīt ar koka dēli.
Man personīgi vislabāk zināma ir šo albūmu ievadošā rokenrola himna "Rockin` All Over The World", kuru divus gadus pēc šī albūma iznākšanas slavenu darīja "Status Quo". Taču arī bez Kvo puišiem šī ir viena lieliska rokenrola himna - absolūti bezsaturīga, nenopietna un neliriska, bet tāds kā veltījums tai mūzikai, no kuras Fogertijs visvairāk ietekmējās savā daiļradē - visādiem Čabijiem Čekeriem, Biliem Heilijiem un citiem agrīnajiem rokenrola varoņiem.
Protams, šis ieraksts nav ne tuvu tik labs kā lieliskākie CCR albūmi, jo Fogertijs acīmredzami uz šo laiku jau bija izlietojis lielāko daļu sava lieliskā songwriting pulvera - meklēt šajā albūmā tādas pērles kā "I See a bad moon rising", "Looking out my back door", "I Put a spell on you", "Have you ever seen the rain" utml. šeit, protams, nevajag. Šis ieraksts nav roots roka obligātās literatūras sarakstā, bet tikai viens no tiem darbiem, kurus parasti iekļauj sarakstā: "ja tev šitais ieraksts patīk, tu vari noklausīties arī kaut ko no šitā", tāda kā ieteicami neobligātā literatūra varētu būt labākais definējums. Patiesībā salīdzinoši ar CCR ierakstiem šis ir arī tāds bišķi vairāk uz big band skanējumu orientēts - ar visādām taurēm un tādu kā party atmosfēru. Protams, šis nav klasisks ieraksts, but this sure is a whole lotta fun.
2007-12-04
comments powered by Disqus