Jaunais Queen singls

2007-12-14

Nezinu, kā es to palaidu garām, bet šī gada 1.decembrī (vai dienu pirms tam) lejuplādei Internetā nācis klajā jauns "Queen" singls - Say It`s Not True (AIDS awareness dziesma).

Protams, uzreiz jāatzīmē, ka īsti par Queen es šo grupu nenosauktu, un arī oficiālais nosaukums Queen + Paul Rogers man nepatīk. Vai Rodžers Teilors un Braiens Mejs kopā ir Queen? Manuprāt, nav. Bet tas ir tikai mans viedoklis. Taču domāju, ka tas ir ne tikai mans viedoklis, ka jaunā dziesma nerullē. Kāpēc? Pirmkārt, tā neizklausās pēc Queen. Labākajā gadījumā tā izklausās pēc kompozīcijas no kāda Rodžera Teilora solo albūma (kuri visi nav īpaši labi). Uz dziesmas beigām Meja ģitāras partija kaut cik atgādina agrāko dienu Queen, bet vokāls ir absolūti nekāds (īstenībā nesaprotu - vai tas ir Rodžerss vai Teilors, kas to dzied). Īsi sakot, es galīgi nesaprotu, kāda vella pēc viņi noalgoja par savu "jauno" dziedoni Rodžersu - kura balss, skatuves tēls un personība ir absolūts antipods Fredijam, turklāt muzikāli viņi, manuprāt, sapas diezgan draņķīgi. Queen tomēr savos labākajos gados bija pietiekoši ekstravaganta blice, kuras mūzikā apvienojās smagais roks un operete, bet Rodžersa "Free" un "Bad Company" bija daudz tradicionālākas rokgrupas. Ja Meja ģitāras virtuozitātei (kura, ceru viņam nav vēl pilnībā zudusi) pievienotu, piemēram, Mikas pop melodijas izjūtu un vokāla pasniegšanas manieri, vēl varētu par kaut ko domāt.
Bet tā man ir gandrīz pilnīga pārliecība, ka nākamais Queen albūms (ja tas atbilstoši solītajam nākamgad iznāks) būs sliktāks gan par "Hot Space", gan par "Flash Gordon" skaņu celiņu, gan par "Made In Heaven".