LNB periodikas glabātuve

2008-01-26

Kamēr Lienča vakar vakarā devās uz Les Miserables Ķīpsalā, es aizgāju uz kaut ko gluži pretēju skaļam un skaistam publiskam pasākumam - uz bibliotēku. Jā, es piektdienas vakarā biju bibliotēkā. Līdz 20:40, kad mani palūdza aiziet, jo bibliotēkai jāveras ciet.
Ko es tur darīju? Varbūt labāk pat nestāstīt, bet stāstīšu tāpat. Proti, es gāju Nacionālas bibliotēkas periodikas arhīvā skatīties vecas avīzes "Sports", lai noskaidrotu šādas tādas detaļas par Latvijas futbola čempionātiem. Protams, neko daudz prātīgu es tur neatradu, bet tas jau ir cits jautājums. Vispār var secināt, ka Latvijā futbols vismaz līdz pēdējam laikam ir bijis tādā kā sporta pabērna statusā - nerunāsim par 70.gadu avīzēm, kur pat vārtu guvējus Latvijas čempionāta spēlēm laikrakstā bija pagrūti atrast, bet pat pirmajā neatkarīgas Latvijas čempionātā pirms sezonas vienīgais valsts sporta laikraksts nepaziņoja komandu sastāvus.
Kādi vēl novērojumi? Mani bibliotekāre "apbēdināja", ka kopētava esot jau slēgta, tā ka nevarēšu neko nokopēt. Es pateicu, ka saprotu, lai gan patiesībā man uz kopētavu bija dziļi nospļauties. Ne jau tāpat vien man fotoaparāts bija līdzi :)
Vispār man jau patīk pa šādām lietām rakāties, ceru, ka dienās nekļūšu pavisam maniakāls tādu muļķību cienītājs. Patlaban gan esmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā turpinājums vakardienas pasākumam nesekos.