Penelope
film — USA — 2008

6.0

"Penelope" ir romantiska komēdija par kādu sievieti, kurai atgadījies piedzimt ar cūkas šņukuru deguna vietā. Labi, ka viņas vecāki ir zilasiņu bagātnieki un spēj meiteni pasargāt no sabiedrības un sabiedrību no meitenes. Taču tā kā meitenē ir realizējies dzimtas lāsts, ka pirmā dzimusī meitene būs ar cūkas ģīmi līdz brīdim, kamēr viņu iemīlēs kāds viņas līdzvērtīgais, viņas māte ir pilna apņēmības meiteni izprecināt un lāstu laust.


Protams, uzreiz jāievēro, ka Penelopi - cūkģīmi atveido Kristina Ričija. Un tici man vai nē, bet Kristina Ričija ir pilnīgi pietiekami seksīga arī ar šņukuru. Līdz ar to stipri smieklīgas ir ainas, kur potenciālie viņas dzīves biedri, viņu ieraudzījuši, visi panikā metas laukā pa durvīm. Protams, iespējams, ka augstāko aprindu ņujorkieši ir savā dzīvē redzējuši tikai supermodeles un pornozvaigznes, bet es varu pačukstēt, ka pa ceļam no darba uz mājām es droši vien katru dienu varētu nobildēt kādu atbaidošāku cilvēku nekā cūkģīme Penelope, taču es parasti ieraudzījis kādu cilvēku, kas man šķiet neglīts, nemēģinu uzreiz no viņa aizbēgt. Kāpēc tā? Tāpēc ka es nedzīvoju romantiskas komēdijas/pasakas pasaulē. Ja es tādā dzīvotu, protams, būtu savādāk.


Filmas kaut cik interesantākais personāžs ir Makss (Džonijs), ko atveido Džeimss Makevojs, - no gambling atkarīgs tipāžs, kas ieķeras Penelopē par spīti viņas mazliet specifiskajai sejas formai un kas vienlaikus saprot, ka viņš nevar kļūt par viņas pestītāju, jo viņš nav nekāds zilasiņu puisietis, bet gan gluži vienkāršs čalis.


Filma patiesībā ir stipri muļķīgi un klišejām pārbāzta, tāda tipiska ģimenes komēdija, lai gan nē - brīžiem tā ir ģimenes drāma - bet absolūti ne smalka filma, ar tizliem pārpratumiem, plakaniem personāžiem un daudz kur citur redzētām situācijām. Skatīties šādu filmu, protams, var, bet īpaši ieteicama tā nav.

2008-03-31
comments powered by Disqus