Soul Caddy
music — USA — 2000

7.4
Šī ir viena no grupām, par kuru es interesējos laikā, kad mani bija pārņēmis swing revival. Eh, kas tie bija par jaukiem laikiem. Tādā ziņā, ka svings tomēr ir viens no dzīvīgākajiem populārās mūzikas novirzieniem. Pat pirmais disks, ko ierakstīju Lienčai, bija tieši dažādu neo-svinga izpildītāju dziesmu izlase, un arī no šī ieraksta dažas dziesmas tajā ietilpa.
Vienīgi jāpiezīmē, ka šis ieraksts nav simtprocentīgi retro stilā ieturēts, jo šī grupa vairāk izcēlās ar savu spēju izpildīt visdažādāko stilu mūziku (atšķirībā no, piemēram, "Squirrel Nut Zippers", kas bija simtprocentīgi retro izpildītāji). Līdz ar to šeit ir gan dziesmas, kurās svings tiek saprecināts ar moderno rokmūziku - labākais piemērs tam ir manā uztverē superīgā, enerģiskā "God is a spider", gan pilnīgi vienkāršs mūsdienu alternatīvais poproks ("Grand mal"), gan astoņdesmito stila elementus saturošais "My Mistake", gan piecdesmito gadu rokenrolam/popmūzikai piederīgā "Soul Cadillac", gan Green Day manierē izpildītais "Irish Whiskey".
Tomēr man labāk patīk viņi, kad viņi izpilda tieši bugiju, svingu un vispār - īstu retro mūziku. Kaut vai ieraksta otrā dziesma "Swingin` With Tiger Woods", kurā svings tiek apprecināts ar "swing" terminu no golfa:
Aw just get hip to the rhythm, and let the rhythm take you away
Don`t get bored or excited, just look at ol` Dean Martin`s face
It`s an easy breezy motion, that`s the way to make it all good
And you`ll be a mighty swinger, just the same as Tiger Woods

Tāpat baudījumu gūstu no "So Long Toots". Problēma ir tajā, ka dziesmās, kuras nepieder nedz vecajiem mūzikas stiliem, nedz ska, kurā Cherry Poppin` Daddies arī orientējas pietiekami labi, viņi nav ne pārāki, ne sliktāki par tūkstošiem citu šo stilu grupu, kas nozīmē, ka apmēram puse šī ieraksta dziesmu nav nekas fenomenāls un īpašs. Tomēr vienlaikus man šī grupa patīk, un tur es neko nevaru padarīt. Jā, klausīties viņus nav nekāds fenomenālas gaumes paraugs, bet Stīvs Perijs ir lielisks vokālists gan retro, gan modernās mūzikas ietvaros un grupas pūšamo instrumentu "sekcija" arī ir viena no labākajām savā mūzikas lauciņā. Kopumā šis ieraksts diez vai kaut vienam cilvēkam varētu patikt pilnībā kā vienots veselums, bet vismaz viena tā dziesma noteikti varētu iepatikties pat pašam drūmākajam nūģim.
2008-04-02
comments powered by Disqus