Moving McAllister
film — USA — 2007

2.5

Nekad, es atkārtoju - nekad - nevajag skatīties filmas, kuru Rottentomatoes vērtējums ir 10 procenti! Apskatīties, vai filma gadījumā nav totāls mēsls, nepieciešams pirms to "iegādājies". Un vēl jo vairāk, ja tavā rīcībā tomēr ir šāda filma, iepriekš padomā, pirms piedāvāt to noskatīties draugu kompānijā, lai tevi visi neuzskatītu par garīgi atpalikuši imbicīli.


Tas būtu īsais punktu saraksts, ko es pārkāpu ar šo brīnišķīgo jauno komēdiju ar Džonu Hīderu (Napoleon Dynamite) vienā no centrālajām lomām. Filmas sižets ir truls un tik idiotisks, ka, manuprāt, mēs savā draugu kompānijā spētu uzrakstīt labāku scenāriju. Tātad: mūsu rīcībā ir jauns jurists-praktikants, kuram kompānijas, kurā viņš strādā, vadītājs uztic pārvest kravas mašīnā pāri visai Amerikai milzīgu kasti un šī vadītāja brāļameitu, ar kuru jaunajam puisim kategoriski aizliegts veikt jebkādas seksuālas dabas darbības. Uz tādiem principiāliem jautājumiem, kāpēc šis pasākums vispār ir vajadzīgs, kāda ir personāžu motivācija un tā tālāk, neviens pat nedomā atbildēt, bet par to jau nevajadzētu brīnīties. Tāpat nevajadzētu brīnīties, ka filmas "humors" lielākoties ir tik plakans un "paredzams", ka man pat pa brīžam šķita, ka es redzu līnijas ejam pa priekšu personāžiem, gluži kā tas bija Donijā Darko. Pat filmā dzirdamā mūzika ir absolūts sūds, kas tikai pasliktina jau tāpat stipri bēdīgo iespaidu par šo filmu. Hīders kā mazliet dīvains stopotājs ir salīdzinoši normāls personāžs, bet droši vien arī viņš kā galvenais varonis šajā filmā būtu pagalam tizls. Kopumā filmā bija tikai viens moments, kas lika man pārsteigumā, iekliegties, un arī tas nebija gluži filmas kvalitātes rādītājs. Proti, vienā ainā uz ekrāna parādījās Viljams Mapoters, zināms kā Ītans no "Lost", tad nu arī N.R. un es vienlaikus iekliedzāmies - Ītans! Arī Hīdera varonis pāris minūtes vēlāk pa miegam murgo: "Don`t open the hatch, Locke!", bet tas arī ir viss pozitīvais, ko varu pateikt par šo filmu.


Varu vien piebilst, ka IMDb vērtējums - 5.2 šai filmai ir daudz, daudz, daudz par augstu. Tā kā teorētiski šī filma ir komēdija, bet tajā nebija pat vienas īsteni smieklīgas ainas, toties bija tik daudz dažādu defektu, ka es par to kaunētos pat tad, ja tā būtu latviešu taisīta filma, un visvairāk to skatoties mani māca kauns, ka es biju tas cilvēks, kas šo filmu bija atnesis, tad diez vai tā būtu nosaucama par "viduvēju". "Moving McAllister" ir mēsls ne filma, un es nebaidos teikt, ka tā ir viena no sliktākajām filmām, ko esmu redzējis pēdējā gada laikā.

2008-04-06
comments powered by Disqus