Ich will zu dem Munameģis fahren!

2008-04-21

Tā kā vasara vairs nav aiz kalniem, un cerams, ka šogad būs arī kādas nedēļas nogales, kurās nelīs lietus, rokas arvien vairāk niez plānot, kurp tad šovasar varētu / vajadzētu aizdoties.
Ir skaidrs, ka jūlija otrā puse visa tiks veltīta Itālijas ceļojumam, kurā aizies 11 no 20 dienām, kas teorētiski būtu paredzētas atvaļinājumam, vismaz piecas dienas vajadzētu atstāt uz gada nobeiguma pusi, gan tām kāds pielietojums tad atradīsies, līdz ar to atliek četras dienas, kurās teorētiski varētu kaut kur doties. Praktiski tas nozīmē, ka varētu uztaisīt pāris "garos wīkendus" - t.i., piemēram, paņemt brīvu piektdienu, lai varētu braucienu uzsākt ceturtdienas pēcpusdienā un atgriezties Rīgā svētdienas vakarā, vai pat paņemt brīvu gan pirmdienu, gan piektdienu. Plus - vienkārši 1-2 dienu izbraucieni "standarta" nedēļas nogalēs.
Protams, daudz kas būs atkarīgs no kāzām, kuras šovasar gaidāmas vairākas un noteikti ietekmēs mūsu ceļošanas plānus. Plus pilnībā atkrīt iespēja doties divu-trīs dienu izbraucienos sekojošās nedēļas nogalēs: 28.06.-29.06 un 5.07.-6.07, jo tajā laikā ārzemēs būs mani vecāki un līdz ar to mūsu pārziņā būs visi trīs suņi, kurus atstāt uz divām dienām vienus diez vai būtu gudrs risinājums.
Varētu pieņemt, ka arī 12.-13. jūlijā - dienās tieši pirms Itālijas brauciena nekur tālākos braucienos nedosimies (tas varētu būt mazliet pārspīlēts aktīvisms). Pie "nepieejamajām" nedēļas nogalēm var pieskaitīt arī 24.-25.maiju un 31.m.-1.jūniju (Lienei būtu tā kā jāgatavojas valsts eksāmeniem). 21.-22.jūnijā, cik noprotu, būs vienas no kāzām, tātad tajās dienās arī gluži 1000 km nebrauksim.
Tātad, kādas nedēļas nogales atliek iespējamajiem vasaras braucieniem?
1) 10.-11.maijs
2) 17.-18.maijs
3) 7.-8. jūnijs
4) 14.-15. jūnijs
5) 2.-3. augusts
6) 9.-10. augusts
7) 16.-17.augusts
8) 23.-24.augusts
9) 30.-31.augusts
Protams, nedomāju, ka 9 reizes dosimies braucienos kaut puslīdz tālu, bet šie būtu tie datumi, kuros braucieni būtu iespējami (kā jau minēts - pagaidām neievērojot potenciālās kāzas ar nezināmajiem datumiem).
Kur ES gribētu šovasar aizbraukt? Vai kur es vismaz domāju, ka mēs varētu šovasar aizbraukt?
1) Igaunijā aizbraukt uz Munameģi - protams, iebraucot apskatīt arī kaut ko citu, jo viena paugura dēļ šādu gabalu diez vai būtu vērts doties
2) Saaremaa un Hījumā - esmu gan tur bijis lieliskajā klases ekskursijā, bet tas bija alkoholisma, nevis dabas apskates brauciens
3) Traķi, Viļņa - nezinu, kā tas iespējams, bet es faktiski nekad neesmu īsti bijis Lietuvas galvaspilsētā
4) Baltkrievija - būtu lieliski, ja varētu noorganizēt Sergeja (Mooed) vadībā braucienu uz Baltkrieviju - citādi tā ir mūsu tiešā kaimiņvalsts, kurā nekad neesmu bijis un kuru kaut vai tīri eksotikas pēc būtu vērts apskatīties; domājams, ka šāds brauciens varētu būt tiešām uz 3-4 dienām un ar vismaz divām mašīnām un lielāku cilvēku skaitu;
5) Vēl viens apsverams variants būtu saņemties un aizbraukt ar auto un prāmi uz kādu no "īstajām" ārvalstīm - Zviedriju vai Somiju, bet nevis ar mērķi apskatīt Stokholmu/Helsinkus, bet gan šo valstu countryside.
Tas arī viss, ko uz šo brīdi varu iedomāties.
Bet vienu varu nosolīties ar stingru pārliecību - ar velosipēdu, auto, vilcienu, kājām, lidmašīnu, laivu vai vēl kādā nebūt citā veidā šī vasara ir jāizmanto uz pilnu klapi. Kā saka sprite: не дай себе засохнуть!