Bedlam Ballroom
music — USA — 2000

7.0
Ar "Bedlam Ballroom" vāveru grupa pirmo reizi tā kārtīgi iziet ārpus tīrās diksīlenda svinga tematikas un sāk pievērsties arī citiem retro mūzikas stiliem, kas reizēm dod labus, bet reizēm - ne tik ļoti lieliskus rezultātus. Protams, visu mūžu spēlēt vienu un to pašu varētu būt nogurdinoši un izaugsme arī ir laba lieta.

Ieraksta ievadošā kompozīcija "Bedbugs" ir viena no, manuprāt, labākajām visā vāveru krājumā - Džima Metūsa vokāli tajā pat līdzinās vienam no maniem visu laiku elkiem Tomam Veitsam, un man nebūtu pamata žēloties. Arī "Baby Wants a diamond ring", kuru es nodēvētu par Bilijas Holidejas un Merilinas Monro krustojumu, tevi sagatavo kārtīgā dancing mood.

Ja tā labi padomā, arī tālāk šis ieraksts nemaz tik ļoti no saviem principiem neatkāpjās. Jā, šeit parādās gan "spanish guitar", gan sintezatori, bet savā būtībā tas ir un paliek neosvinga ieraksts, kurā manai gaumei varbūt ir mazliet par daudz lirisko un balādisko dziesmu (tādu kā "Hush" un, manuprāt, neveiksmīgā "It all depends" - kurā patiešām no diksīlenda nav ne miņas), bet netrūkst arī manai gaumei ideāli piemērotu skaņdarbu, par piemēru varu minēt kaut vai vienkārši textbook svinga gabalu "Don`t Fix It". Starp citu, attiecībā uz spāņu ģitāru - skaņdarbs ar tās vislielāko dalību "Missing Link" ir absolūta ieraksta vietas izšķiešana. Katrā ziņā "vāverēm" ir bijuši arī labāki ieraksti, bet par sliktu es arī Bedlamas balles zāli nenosauktu.
2008-05-26
comments powered by Disqus