Lost /Season 4/
film — USA — 2008

8.0
Kad tika paziņots, ka jauno Lost sezonu būs jāgaida astoņus mēnešus (no maija līdz februārim), man personīgi radās bažas, ka tas būs punkts tam visam, ka man vairs nebūs intereses seriālu skatīties tālāk. Bet izrādījās, ka interese man nekur nebija zudusi - ka es joprojām esmu slims Lost fanātiķis, kas katru nedēļu gaida nākamo sēriju, lai varētu uzzināt, kas jauns Sojera, Desmonda, Hērlija un Saīda dzīvēs. Un Loka un Bena, protams. Un diemžēl arī Keitas un Džeka. Oh, god šitie divi mani diezgan pamatīgi garlaiko. Nē, Džeks, protams, ir krutais džeks un viņš vada pazudušo grupu, taču man nāktos teikt, ka viņš ir diezgan garlaicīgs un viņa dzīve mani neintersē. Bet Bens - tas gan ir mans iecienītākais Lost personāžs (un droši vien ne tikai mans). Jā, tieši Bens ir iemesls, kāpēc "Lost" ir mans iecienītākais seriāls. No vienas puses viņš ir šī seriāla negatīvais varonis, bet no otras puses - viņš ir tik dievīgi neprognozējams un absurds, ka vienkārši satriecoši. Viņš un Loks veido šī seriāla centrālo dīvaino asi.

Šajā sezonā Lost varbūt gluži neatrisināja gandrīz nevienu no iepriekš uzdotajiem jautājumiem, bet gandrīz katra šīs sezonas sērija bija ar savu odziņu, un mans iespaids kopumā ir vairāk nekā pozitīvs. Nē, bija arī neveiksmīgi elementi, kas man sagādāja vilšanos un kas bija bišķi pārāk prognozējami, bet ideāla bija doma aizstāt flashbackus ar flashforwardiem un veids, kā tas viss sezonas beigās apvienojās, bija vairāk nekā labs. Jā, dažiem personāžiem šī bija pēdējā sezona, bet ar to es jau biju rēķinājies un tur nebūtu par ko brīnīties.

Sci-fi elementu šajā seriālā ir kļuvis jau pavisam daudz, bet par to es īpaši nežēlotos, tas man patīk kā jau sci-fi fanam. Neticu gan, ka Lost veidotāji joprojām būtu spējīgi beigās pierādīt, ka seriālā nenotiek nekas pārdabisks. Sērija ar ceļošanu laikā bija lieliska, vispār jaunie personāži ir lieliski un katrā ziņā man tiešām patīk, kā šis seriāls virzās uz priekšu.

Kas notiks pēdējās divās sezonās, grūti prognozēt, bet nav šaubu, ka es tās ar nepacietību gaidīšu. Un atkal jau jāgaida līdz februārim...
2008-05-31
comments powered by Disqus