Every Good Boy Deserves Favour
music — UK — 1971

7.0
Atzīšos, ka tā kā man šis ieraksts ir "sapresēts" vienā kopīgā datnē, man ir stipri grūti noteikt, kurā brīdī tajā skan katra atsevišķa dziesma, līdz ar to tām pievērsīšos vēl mazāk nekā to daru citkārt.

Kas vispār ir Moody Blues? Viņi ir vieni no pazīstamākajiem ārtroka pārstāvjiem, ne gluži tik virtuozi kā parasti mēdz būt progrokeri, bet vienlaikus pietiekami meistarīgi, lai izpūstu no telpas laukā "vienkāršās" grupas. Vislabāk viņi ir zināmi ar vienu vienīgu dziesmu - "Nights in White Satin", bez kuras nespēj iztikt nevar iedomāties nevienu "romantic collection" pirātu disku (nē, es nesaku par to neko sliktu).

Par "Every good boy deserves favour" vienu sliktu lietu gan varu pateikt - albumu ievadošā "Procession" ir viens no bezjēdzīgākajiem skaņdarbiem, ko kādā ārtroka ierakstā var mēģināt atrast. Tas ir viens no labākajiem piemēriem tam, kādai ir jābūt sliktai "mākslinieciskajai" rokmūzikai. Ne miņas no melodijas, daudz bezmērķīgu skaņas efektu, kuriem pa virsu tiek iedziedāti atsevišķi vārdi. Un tā gandrīz piecu minūšu garumā. Ja tai nesekotu šī ieraksta labākā kompozīcija - "The Story in Your Eyes", tad droši vien krustu varētu ierakstam pārvilkt pāri jau ļoti ātri. Taču "The Story in your eyes" patiešām ir lielisks skaņdarbs un gandrīz pilnībā spēj aizsegt savu bezgaumīgo priekšgājēju. "Emily`s song" ir skaista, ne vainas nav arī "Nice to be here", un tomēr nekas fenomenāls šis ieraksts nav. Kopumā jauks, bet ne atmiņā paliekošs, ne dzīvi mainošs, ne aicinošs pievērsties islāmam un dzīvot kartona kastē ielas vidū. Bet tieši to es gaidu no mūzikas.
2008-06-18
comments powered by Disqus