For Your Love
music — UK — 1965

7.5
"The Yardbirds" ir droši vien ievērojamākā no grupām, kuras nav izdevušas nevienu pa īsti jēdzīgu studijas albumu (vismaz savos ziedu laikos). Tajā karjeras uzsāka trīs no izcilākajiem ģitāras meistariem - Ēriks Kleptons, Džefs Beks un Džimijs Peidžs (ok, Kleptons patiesībā bija laikam zināms jau pirms šīs grupas, bet tā nostiprināja viņa reputāciju), bet vienlaikus Yardbirds nespēja radīt neko daudz paliekošas mūzikas - viņi bija izteikta singlu grupa, kuras stiprā puse bija arī koncerti, bet nekādi ne studijas albumi - it īpaši vērts ievērot, ka grupas dalībnieki arī īpaši neizcēlās kā savu dziesmu autori, bet pamatā kaverēja citu radītus gabalus.

"For Your Love" ir Štatos izdots grupas agrīno singlu apkopojums, kura dziesmu atlasē paši Yardbirds nemaz nebija piedalījušies. Un vienlaikus, tā kā jēdzīgu britu albumu viņiem īpaši daudz arī nebija, šis ir viens no labākajiem punktiem, kur sākt pazīšanos ar šo unikālo grupu. Astoņās no šīm 11 dziesmām ģitāru spēlē Kleptons, trijās - Beks (Peidžs tur parādījās kādu laiciņu vēlāk), un tieši Beka krājumā ietilpst spēcīgākā albuma kompozīcija - "I`m not Talking", kurā viņš plosās tā, ka nav brīnums, ka tieši Beks ar "Truth" kļuva par tādu kā smagā roka pirmtēvu.

Citādi "For your love" variē starp popsīgākajām dziesmām - tādām kā "For Your Love" un "A Certain Girl" un ritmā un blūzā balstītām kompozīcijām - kaut vai "Good morning little schoolgirl" vai "Got to Hurry". Kopumā šis ieraksts 2008.gadā neizklausās sevišķi mežonīgs - kāds tas varēja šķist pirms 43 gadiem, kad tas nāca klajā, bet arī 2008.gadā man tas šķiet gana labs un baudāms, protams, ne izcils, un arī pašiem Yardbirds krājumā bija vairākas veiksmīgākas dziesmu kompilācijas, bet arī šī nepavisam nav slikta.
2008-08-25
comments powered by Disqus