When Harry Met Sally
film — USA — 1989

8.5
Lai arī jau vismaz pēdējos piecus-sešus gadus es filmas skatos ļoti, ļoti daudz, joprojām ir saglabājies tūkstošiem MUST SEE filmu, kuras es neesmu redzējis, bet "standarta" cilvēks tās ir redzējis pat vairākkārt. Kāpēc tā? Droši vien tālab, ka es gandrīz nekad neesmu skatījies filmas televīzijā. Tajos laikos, kad televizors un es vēl dzīvojām zem viena jumta, es skatījos sporta pārraides, dokumentālus raidījumus, tolkšovus (ļoti jēdzīga nodarbe), mūzikas raidījumus, bet ne filmas. Un līdz ar to, ja tev izdzirdot, ka rāda "Kā Harijs satika Salliju", pirmā reakcija ir - atkal!, tad man tā ir - wow! Protams, arī tagad es filmas neskatos televīzijā, bet runa jau nav par to.

Šī filma ir romantiska komēdija, sāksim ar to. Un šajā gadījumā tas nav nekas ļauns, turklāt vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, filmas režisors Robs Rainers ir tāds vīrs, kuram netrūkst pieredzes labās filmas. Viņa iepriekšējo projektu pirms šīs filmas vidū bija gan "This is Spinal Tap", gan "The Princess Bride", tālab no viņa totālu mēslu gaidīt diez vai vajadzētu. Otrkārt, filmas sižets ir pietiekami apsrātīgs un veikli izstrādāts, tā ka lai arī tu, protams, jau no ceļa sākuma zini, kur beigās nokļūsi, veids, kā tu tur nokļūsi, tev vēl gana ilgi nav skaidrs. Treškārt, saspēle starp Billiju Kristalu un Megu Raienu ir lieliska (man patīk arī tas, ka šeit tiešām gana profesionāli realizēta viņu atainošana dažādos vecumos), bet filmas dialogos piparu ir tik daudz, cik nepieciešams. Proti, šī ir viena no tām romantiskajām komēdijām, kas nekļūst salkana un banāla pat savās beigās, tās personāži ir sulīgi un trāpīgu citātu tajā ir daudz. Man patika galvenās varones draudzene, kura visu laiku atklāja, ka viņas mīļākais kārtējo reizi iztērējis pamatīgu naudu uz savu sievu un par to viņa teica: "He`s never gonna leave her", uz ko saņēma atbildi: "Everyone knows that he`s never gonna leave her."

Šķiet, ka mazliet piemirsu pastāstīt par filmas sižetu. Doma pamatā ir tāda, ka Harijs un Sallija satiekas dažādos savas dzīves posmos vairākas reizes un sākotnēji viņiem nekas kopā neveidojas, bet tikai vairāk kā desmit gadus pēc pirmās tikšanās viņu starpā sāk veidoties jūtas, kad abi cieš no iepriekšējām izjukušajām attiecībām. Jā, tas šajā filmā man patika, ka "izeja" no piecus gadus ilga relationship šeit netiek parādīta kā piecu minūšu problēma, kurai tu pārej pāri un aizmirsti. Īsi sakot - man ļoti patika.
2008-08-26
comments powered by Disqus