Battle Axe
music — USA — 1977

4.5
Patiesībā atbilstoši maniem "standartiem" (ja tos, protams, par tādiem vispār var nosaukt), par šo Alice Cooper (grupas) bijušo grupas dalībnieku ierakstu, kas tapa pēc tam, kad Alice Cooper pameta grupu un pārsaucās par Alice Cooper, kas piespieda grupu pārsaukties par savu slavenāko albumu, man vajadzētu rakstīt vēlāk. Iespējams, nākamajā rindkopā es paskaidrošu precīzāk pirmā teikuma saputroto jēgu. Bet situācija ir tāda, ka parasti es par ierakstu rakstu tikai pašas darbadienas beigās vai nākamās sākumā, lai būtu varējis to noklausīties vairāk reižu. Izņēmumi iespējami pamatā divās situācijās:
a) ieraksts man ir ļoti labi pazīstams un tur nav nepieciešamības kaut ko atkārtoti klausīties (piem., tas iespējams ar Queen vai Pink Floyd albumiem)
b) ieraksts ir tik neizturami pretīgs, ka es vēlos saudzēt savas ausis un to noklausos mazāku skaitu reižu kā citus ierakstus (piem., es nespēju iedomāties sevi veselas dienas garumā klausoties, teiksim, "Anal Cunt")
"Battle Axe" nav ne vienā, ne otrā kategorijā, bet man tik ļoti gribas "ievērtēt" tā saucamo jauno "Queen" albumu, ka Billion Dollar Babies var iet ieskrieties.

Patiesībā viņi arī aizgāja ieskrieties - kā jau minēju, šo grupu veidoja tas, kas sākotnēji saucās "Alice Cooper" - proti, laikā, kad Alice Cooper ierakstīja savu albumu "Billion Dollar Babies", šis nosaukums (AC) apzīmēja visu grupu, nevis tās dziedātāju Vensānu Furnjē. Bet tad Furnjē kungam apnika dalīties naudā ar savas grupas dalībniekiem, kuriem turklāt ne pārāk patika Brodveja, un viņš oficiāli nomainīja savu vārdu uz Alice Cooper, atņemot grupai tiesības uz tās veco nosaukumu. Tad šie veči pakasīja galvas un padomāja - kā nez lai fani pēc mūsu nosaukuma zina, ka mēs esam tie paši rullējošie veči, kas spēlēja "I`m Eighteen" un "Elected"? Pārsauksimies par "Billion Dollar Babies" un ierakstīsim ne pārāk interesantu pussmaga roka albumu ar muļķīgiem tekstiem!

Un tā viņi arī izdarīja. "Billion Dollar Babies" skanējums liek domāt, ka tas ticis ierakstīts pagrabā ar 10 dolāru budžetu un gluži iespējams, ka tā arī tas bija. Grupas dziedātājs ne tuvu nav tik labs kā Furnjē, melodijas - šādas un tādas, bet lielākoties nekādas. Kā izteicās Mārks Prindls, viņi izklausās pēc agrīnā KISS (kas nenozīmē neko labu), un kā izteicos es - pat cilvēkam, kas ir teju apsēsts Alice Cooper cienītājs (tāds kā es) un kurš ir sajūsmā par viņa (grupas) agrīno periodu, diez vai būtu nepieciešams iegādāties šo brīnumu, kurā lielāka daļa muzikālo ideju ir nozagtas vai nu no jau pieminētajiem KISS, vai (vēl trakāk) - no Čaka Berija.
2008-09-15
comments powered by Disqus