Lock, Stock and Two Smoking Barrels
film — UK — 1998

7.5
Projekta "Novērtē, kā tev patīk tagad tas, par ko tu savulaik biji starā, tagad piedzīvojot vilšanos par savu pagātnes gaumi un pagātnes mīlestībām" ietvaros veicām klasiskās Gaja Ričija "Lock Stock un tā tālāk" atkārtotu skatījumu. Pamata jautājums bija tradicionālais - kā būs šoreiz?

Atstāstīt pārāk detalizēti filmas sižetu droši vien nebūtu nepieciešams, pieminēšu vien to, ka filma vēsta par bariņu gados relatīvi jaunu puišu, kas neveiksmīgi mēģina palielināt savu kapitālu caur kāršu spēli ar vietējo porno bosu, kā rezultāta viņi nonāk parādā pusi miljona Harijam "cirvim". Parāda nokārtošanas termiņš ir septiņas dienas un čaļiem ir strauji jāatrod kāds risinājums, kur tikt pie šāda izmēra kāposta.

Kā jau tas ir raksturīgi angļu kriminālkomēdijām, arī šīs filmas humors brīžiem ir ļoti vulgārs un pilns rupjībām, taču tas lielākoties nostrādā ļoti veiksmīgi. Es neteiktu, ka man šoreiz šī filma patika tik labi kā iepriekš - jā, bija daudz ļoti labu epizožu, klasiska angļu humora, un labas mūzikas. Bet - un to man nākas atzīt - "In Bruges" ir labāka filma, un "Pulp Fiction" arīdzian. Gajs Ričijs savā būtībā (tā man šķiet) tomēr ir vairāk tāds videoklipu režisors (ne velti viņš savu dzīvi saistīja ar Madonnu), un šī viņa (slavenākā) filma nav perfekta un lielā mērā ir tāda kā komiksa stilā veidota. Man tā patīk un vienlaikus es saprotu - this is not the real thing.
2008-10-27
comments powered by Disqus