Tropic Thunder
film — USA — 2008

3.0
Vari mani nosist, ja vēlies (nē, es pats to gan nevēlos), bet es tiešām nesaprotu, ar ko šī filma ir izpelnījusies tik nedalītu kritiķu un skatītāju mīlestību. Manu mīlestību tai izpelnīties neizdevās un filmas gaitā es atlūzu, tādējādi vēl vairāk apliecinot zemo manu interesi par šo kino darbu.

Jau pati apziņa, ka šo filmu ir režisējis Bens Stillers, kas vienlaikus bijis arī tās scenārists, radīja zināmas bažas, ka tā varētu nebūt diži laba. No otras puses - scenārija raksīšanā piedalījies arī viens no brāļiem Koeniem, un tiem gan nevarētu pārmest labas gaumes trūkumu. Plus aktieru klāsts šajā filmā arī ir visnotaļ iespaidīgs.

Filmas sižets ir aptuveni tāds - bariņš kruto Holivudas aktieru piedalās blokbāstera par Vjetnamas karu uzņemšanā, taču viņi visi ir iedomīgi lohi (kā jau aktieriem tas pieklājas), kā rezultātā viņi visus izbesī un tiek nosūtīti apgūt iemaņas reālos džungļos. Un savā stulbumā viņi pat nenojauš, ka Vjetnamā kaut kas nesimpātisks var notikt arī mūsdienās, kā rezultātā viņus sāk vajāt vietējie narkotirgoņi.

Ja es būtu kara filmu cienītājs, gluži iespējams, ka es spētu novērtēt, cik smalki "Tropic Thunder" parodē šī žanra klasiskākos darbus - "Apocalypsis now", "We were soldiers" u.t.t., līdz ar to varbūt pie visa vainīga ir mana ignorance un mans stulbums. Es jau nezinu, bet man šķita, ka šī filma ir stipri bezjēdzīga, muļķīga un visvairāk - garlaicīga. Man bija nospļauties par tās varoņiem, kas nebija vairāk kā no kartona izgrieztas karikatūras. Mani neinteresēja kauju ainas un datorgrafika. Vienīgais, kas man no šīs filmas palika pozitīvā atmiņā, bija CCR "Run through the jungle" pielietojums tajā. Tas arī viss. Nu jā, nu bija tur resns Toms Krūzs, bet man par to nospļauties. Šī nav tāda veida "komēdija", kādas man patīk. Īsi sakot - tam cilvēkam, kas aizgāja gulēt *pirms* tās sākuma bija taisnība, un mums pārējiem - nē.
2008-10-30
comments powered by Disqus