Learning English Lesson One
music — Germany — 1991

7.0
Ir dažādi veidi, kā var mācīties svešvalodu. Pārvākties uz dzīvi valstī, kurā šajā valodā runā, ir viens no variantiem. Apgūt šo valodu skolā ir cits variants. Kļūt par valodas nesēju, klausoties pankroku - vēl cits. Tieši šādu variantu nosacīti pielieto "Die Toten Hosen" savā pirmajā ierakstā, kurā visas dziesmas ir angļu mēlē.

Ja tā ļoti pacenšas, šo ierakstu var nosaukt par konceptalbumu. Struktūra ierakstam ir pavisam skaidra - ik pa dažām dziesmām ieraksta "vadītāji" John un Janet (kas loģiski ir pieņemti vārdi, turklāt Janet patiesībā ir DTH dziedātāja Campino māte) paziņo, kā sauksies attiecīgā nodaļa un par ko tā būs. Šo starp gabalu noformējums ir tipisks audiolīdzekļiem, kas parasti nāk līdzi angļu valodas mācību grāmatām - ar kokainu izrunu, sviestainu fona mūziku un ne īpaši jēdzīgu saturu, kas gan reizēm ir gana smieklīgs. Manuprāt, labākais no tiem ir "Step Three", kurā tiek paziņots, ka Džonam un Dženetai ir hobijs - "they like to take pictures", "and let me tell you we are not talking about holiday snaps" un tas pāriet dziesmā "Dirty Pictures". Ā, un otrs labs gabals ir tas, kur tiek paskaidrots, kā izgatavot Molotova kokteili.

Jā, kas attiecas uz dziesmām, tās visas bez izņēmuma ir kaveri no grupām, kuras uz DTH atstājušas lielu iespaidu. Ne visas šīs grupas ir plaši pazīstamas - ievērojamākās ir "The Ramones", Džonija Thunder "The Heartbreakers", "The Damned" un "UK Subs". Kas ir interesanti, ka katrā no šīm dziesmām piedalās pa vismaz vienam dalībniekam no to oriģinālajiem izpildītājiem - proti, te ir gan Džonijs Tanders, gan Džoijs Ramons, gan citi mazāk zināmi cilvēki. Protams, es esmu diezgan pārliecināts, ka oriģinālajā izpildījumā gandrīz visas šīs dziesmas ir bijušas labākas, vitālākas un sirsnīgākas, bez DTH vismaz dziesmas izvēlējās labas un tas jau ir pluss, un, piemēram, "Blitzkrieg Bop" viņu izpildījumā ir gana labs, tāpat rokenroliskais "Just Thirteen" no man nezināmās grupas "The Lurkers" repertuāra. Patiesībā es nez kāpēc biju domājis, ka šis ieraksts ir ievērojami sliktāks nekā tas patiesībā ir - kopumā tas ir, protams, attiecīgo dziesmu oriģinālversiju izlase varētu būt labāka, bet nekas arī šādi ir ok.
2008-11-14
comments powered by Disqus