Viva la Slakteris!

2008-12-08

Droši vien tagad jau visi ir dzirdējuši par slaveno Slaktera interviju Bloomberg. Smieties par cilvēka svešvalodu zināšanām, protams, nav labi un īstenībā man šķiet, ka tas, vai LV finanšu ministrs labi vai slikti runā angliski, nav īpaši būtiski. Taču vienu no finanšu ministra tomēr gribētos sagaidīt - kompetenci savā pārziņā nodotajā sfērā. Un šī intervija man vismaz radīja sajūtu, ka Slakterim skaidrība par to - ko tagad darīt un kas tagad būs - ir ne lielāka kā man. Tas, protams, būtu ļoti labi, ja es būtu kāds finanšu analītiķis vai tamlīdzīgs kēkss. Bet nē - es esmu gluži vienkāršs lauku puika, kas gana govis un raksta blogu. Ok, iepriekšējais teikums nebija gluži patiess, bet man nav grūti atzīt, ka par reālo situāciju Latvijas ekonomikā un tās tuvākajām/tālākajām perspektīvām es zinu visai maz.
Tikām Slakteris man visvairāk atgādināja kādu Monty Python skeču un tur intervējamo futbolistu:


Un, protams, paliek eksistenciāls jautājums - kas vispār iedomājās šim vīram ļaut sniegt šo interviju angļu valodā (vēl jo vairāk, ja tā tika translēta tiešraidē un nebija cerību, ka sliktākie momenti tiks izgriezti)? Vai ir kāds pienākums Latvijas politiķiem sniegt intervijas svešvalodās? Un vai nākotnē varam cerēt redzēt Al-Džaziras kanālā Godmani runājam arābu valodā?

Ar šo ierakstu es nekādi nevēlos graut Latvijas ekonomiku, izplatīt par to kādas baumas vai tamlīdzīgi. Varu teikt tikai vienu: "My answer will be. But I will not tell."