Ein kleines bisschen Horrorschau
music — Germany — 1988

5.0
"Ein kleines bisschen Horrorschau" ir Die Toten Hosen albums, kas balstīts uz Entonija Bērdžesa leģendārā romāna "Mehāniskais apelsīns" un Stenlija Kubrika tāda paša nosaukuma filmas. Iedomāties Kampino un viņa bandu šādu izcilu vīru kompānijā man vismaz ir grūti, līdz ar to zināmas aizdomas, ka šī tēma DTH varētu izradīties par smagu, ir neizbēgamas. Cita lieta, ka paši toten hosen bija piedalījušies Vācijā kaut kādā teātra iestudējumā par to pašu tēmu, un tā kontekstā arī tika radīts vairums šīs plates dziesmu.

Protams, muzikāli šai grupai nav nekā kopīga ar Clockwork Orange - kā zināms, Alekss - Clockwork Orange galvenais varonis - bija liels Bēthovena cienītājs, bet līdz Bēthovenam viņa tautiešiem no impotento bikšu apvienības ir diezgan tālu, turklāt grāmatas/filmas futūristiskā atmosfēra diezgan slikti savienojas ar visai pagātnē balstīto toten hosen pseidopancīgo roku. Tiesa ieraksta ievadošā dziesma "Hier Kommt Alex", kas iesākas ar Bēthovena fragmentu, kļuva par vienu no lielākajiem DTH hitiem. Protams, es nezinu, vai tas bija pamatoti vai nē, jo šāda stila dziesmu Toten Hosen ir sarakstījuši vienkārši milzīgu daudzumu - vienā no viņu svaigākajām platēm sastopamā "Graue Panther" ir viens no šāda stila piemēriem.

Cik labs ir šis ieraksts salīdzinoši ar citām DTH platēm? Manuprāt - ne visai. Un lai arī šī grupa nekad nav bijusi ģeniāla, šis albums tiešām nav tuvu viņu labākajām stundām. Tā dziesmām, manuprāt, diezgan vitāli trūkst enerģijas un brīžiem var just neadekvātus mēģinājumus radīt kaut ko līdzīgu "mākslai". Ja kas viena no manuprāt mazāk baudāmajām šī ieraksta dziesmām "Mehr Davon" tās dzīvajā izpildījumā man vienmēr ir patikusi ievērojami labāk nekā šajā albumā. Bet vispār es pat nezinu, vai ir vērts šeit kaut ko baisi detalizēt - ar "Horrorshau" die toten hosen vienkārši ir mēģinājuši izkāpt ārpus savas svara kategorijas un izgāzušies. Kā to arī varēja prognozēt.
2008-12-22
comments powered by Disqus