Bolt
film — USA — 2008

7.5
Jau otro vakaru pēc kārtas bija dilemma starp divām potenciāli skatāmajām filmām, un jau otro reizi "The Reader" tika atlikta uz nākamo dienu. Šoreiz gan tās konkurente nebija no tās pašas svara kategorijas, bet viegla multfilma par suņuka piedzīvojumiem - "Bolt". Pēc pirmajām piecām-desmit minūtēm šis lēmums jau tika nožēlots, jo "Bolt" ievads pretēji gaidītajam vairāk par visu līdzinājās nevis kārtējai multenei par mīlīgu dzīvnieciņu, bet gan animētam un vēl idiotiskākam par oriģinālo "Transporter", kur Džeisona Stethema vietā stājušies datorizēti zīmēti meitene un suns. Lieki teikt, ka tas nepavisam nav tas, ko es gaidu no labas multfilmas.

Pozitīvā kārtā visai ātri atklājas, ka redzētais ievads visticamākais arī ir domāts kā "tribute" stulbam action un ka multfilmas galvenajam varonim - sunim Boltam (kurš reizēm runā Džona Travoltas balsī) nav nekādu pārdabisku spēju, bet gan viņš dzīvo tādā kā "Trumena šova" pasaulē, proti, ir pārliecināts, ka viņam ir superspējas un ka Peniju - viņa saimnieci aktrisi - patiešām visu laiku mēģina nolaupīt ļaunais vīrs ar zaļo aci. Un tad sanāk, ka Bolts izsprūk reālajā pasaulē, kurai viņš nav īsti gatavs. Tradicionāli visām animētajām filmām Bolts atrod pārīti draugu - ielas kaķeni Mitensu un traku kāmi Raino (ja kas - Raino ir šīs multfilmas tradicionālais galvenā varoņa draugs - comic relief personāžs).

Jāatzīst, ka mani savā ziņā šokēja tas, ka šī multfilma man patika. Tradicionāli par animācijas filmām, kas tev patikušas, ir teikt - tur bija daudz joku, kas bija adresēti pieaugušajiem un kuru dēļ man šī multfilma patika. Attiecībā uz "Bolt" es neesmu pārliecināts, ka tur bija kaut kas domāts tieši pieaugušajiem. Tā vienkārši bija jauka un pietiekami asprātīga multfilma. Ļoti labas bija epizodes ar baložiem, kuri bija patiešām lieliski animēti, un arī aina ar taksi, manuprāt, bija ļoti labi nostrādāta. Protams, ka kā jau praktiski visas animētās filmas, arī "Bolt" neizceļas ar satriecošu oriģinalitāti, bet man tā patika, un es teikšu radikāli - man tā patika ne mazāk kā satriecoši izslavētā "Wall-e". Jā, "Boltā" nav tik grandiozas animācijas, tāda "mesidža" kā "Wall-e", un visticamākais, pēc gada-diviem neviens šo multfilmu īpaši neatcerēsies. Bet to pilnīgi noteikti bija interesantāk skatīties.
2009-01-27
comments powered by Disqus