Ko labu dara rokmūzikas dinozauri 2.daļa

2009-03-11

Crazy World of Arthur Brown - šie one hit wonderi, kas nav pilnīgi aizmirsti tikai "Fire" dēļ īsti izmiruši vēl nav - pats Artūrs Brauns ir joprojām muzikāli aktīvs un epizodiski kaut ko ir izdevis arī zem Crazy World zīmes. Vēl 2008.gadā Artūrs Brauns turpināja uzstāties, lai gan izsekot viņa gaitām ir pagrūti - oficiālais saits nav atjaunots labi sen un teikt, ka prese pievērstu Artūram Braunam daudz uzmanības, būtu smags pārspīlējums

Captain Beefheart - Dons van Vlīts ar mūziku aktīvi nenodarbojas jau kopš astoņdesmitajiem gadiem un nekas neliek domāt, ka viņš varētu atgriezties

Family - izjuka 1973.gadā, ne reizi vēlāk nav kopā uzstājušies. Riks Grečs un Tonijs Eštons ir miruši, diez vai pārējie dalībnieki domā grupu vēl kādreiz reanimēt

Fleetwood Mac - pārdzīvojusi pāriz izjukšanas grupa ir atdzīvojusies, 2009.gada 1.martā sākās jauna tūre - patlaban par albumu runu nav. Ja kas - aktuālais sastāvs ir tīri pieklājīgs - Niksa, Flītvuds, Džons Makvī un Lindsijs Bakingems. Pietrūkst vienīgi Kristīnas Makvī, lai sanāktu tradicionālais 1975.-1987.g. sastāvs, protams, īsti klasiskajā sastāvā bija arī citas sejas. Pagaidām tūre iet pa Ziemeļameriku, taču būtu loģiski pieņemt, ka uz vasaru Mac varētu atgriezties Eiropā Ja kas - pēdējo ripuli šie izlaida 2003.gadā tajā pat sastāvā, kāds grupai ir patlaban.

Frank Zappa - Zappa ir miris, un pēc sevis atstājis pietiekamu daudzumu ierakstu, lai pārāk maz nešķistu.

Janis Joplin - arīdzan mirusi.

The Left Banke - nekas nav dzirdēts, ka šie plānotu reanimēties

The Moody Blues - grupa turpina koncertēt, sastāvs ir daudz maz pieklājīgs, iztrūkst gan flautists Rejs Tomass. Pēdējā plate iznākusi 2003.gadā, šo pavasari grupa tūrē Amerikā, ir dzirdēts, ka būšot arī jauns albums. Kad - tas jau cits jautājums.

Procol Harum - grupa atjaunojās 1991.gadā, reizēm grupa koncertē, salīdzinoši nesen izdeva vienu koncertalbūmu, tā kā īsti daudz par šo grupu nezinu, grūti spriest, cik autentisks ir tās sastāvs

The Move - kopš 2004.gada tūrē Bev Bevan` Move, vēlāk - "The Move featuring Trevor Burton and Bev Bevan". Protams, ka bez Roja Vūda tā nav nekāda īsta The Move. Rojs Vuds tikām pats arī turpina muzicēt, pēdējais ieraksts šim iznācis 2007.hadā

Simon & Garfunkel - pēdējos gados vīri atkal ir tūrējuši kopā, 2009.gadā paredzēta Austrālijas tūre, bet īsti apstiprināta tā nav; par jaunu albumu runu nav.

T.Rex - bez Bolana grupas atjaunošanās nav iespējama, bet Bolans ir miris. Punkts.

The Velvet Underground - 1996.gadā Rīds ar Keilu un Morīnu Takeri uzstājās Rokenrola slavas zālē, bet nekāda turpinājuma tam nebija. Atgriešanās šķiet praktiski neiespējama.

13th Floor Elevators - pastāv virkne tribute grupu, taču neviena no tām nesaucās īstās grupas vārdā; nekas nav dzirdēts, ka šī grupa varētu atgriezties.

Bee Gees - grupa atgriezās 2001.gadā ar "This is Where I Came In", taču Morisa Giba nāve 2003.gada sākumā gandrīz droši pielika punktu grupas vēsturē. Pārejie 2 brāļi gan reizēm uzstājas kopā, bet ne vairs kā Bee Gees.

Buffalo Springfield - ap 2000.gadu bija runas, ka grupa varētu tikt atjaunota, taču Brūsa Palmera un Dīvija Mārtina nāve to domājams ir izslēgusi.

Free - Pols Rodžers gana labi (finansiāli) jūtas kā Queen vokālists, tā ka diez vai šī grupa varētu tikt reanimēta (kā nekā tā izjuka 1968.gadā).

The Grateful Dead - pēc Džerija Garsijas nāves ir skaidrs, ka jaunu albumu nebūs, taču pārējie grupas pārstāvji turpina tūrēt, saucoties vienkārši par "The Dead"

Jeff Beck - Džefs Beks nekur nav pazudis, svaigāko albumu izdevis 2003.gadā, turpina tūrēt, gan jau ka būs vēl jauni ieraksti

Jefferson Airplane - lidmašīnas sen vairs nav, bet Jefferson Starhip gan joprojām pastāv un 2008.gadā pat izdeva kārtējo albumu (Jefferson`s Tree of Liberty). Protams, no Airplane te ir maz atlicis - īstenībā jau tikai Pols Kantners ir īsts Lidmašīnas dalībnieks šajā ansamblī, taču kaut kāda sadarbība grupai ir arī ar citiem kādreizējiem dalībniekiem.

Love - nebiju piefiksējis, ka šī grupa bija nosacīti atgriezusies, tūrējot līdz pat 2006.gadam, kad nomira Artūrs Lī. Pēc viņa nāves turpinājums vairs sekot nevar.

The Mamas & Papas - Kesa Eliota ir mirusi, Džons Filipss ir miris, Denijs Dohertijs ir miris. Ja kas - abu grupas vīriešu nāve man ir nedaudz šoks, no VH1 Behind the Music zināju vienīgi par Mammas Kesas nāvi. Dzīva ir vienīgi Mišela Filipsa, un būtu ļoti dīvaini, ja viņa atjaunotu grupu.

The Monkees - viena no tām grupām, kuru atgriešanās mani personīgi nemaz neinteresētu, un patlaban nekas neliecina, ka šī grupa varētu apvienoties.

The Nice - atgriezās ar koncertiem 2002.gadā, kuri gan laikam nebija diži veiksmīgi, jo Lī Džeksona balss nav neko labā stāvoklī. 2008.gadā nomira rupas bundzinieks. Nākotnes perspektīvas dara apšaubāmas fakts, ka Kīts Emersons viens pats ir labāks brends nekā The Nice kopā.

Quicksilver Messenger Service - kaut kādas grupas atlūas turpina pastāvēt, 2006.gadā pat tika izdots kārtējais šīs grupas ieraksts.

The Small Faces - Stīvs Meriots un Ronijs Leins ir miruši, diez vai pārējiem dalībniekiem ir tiesības atjaunot grupu.

Soft Machine - pastāv aizdomīga grupa ar nosaukumu "The Soft Machine Legacy", kura 2007.gadā izdeva jaunu studijas albumu "Steam"; cik šī grupa ir jēdzīga - grūti spriest

Spooky Tooth - neko daudz nezinu par oriģinālo grupu, kaut kādā sastāvā grupa laikam pastāv

Ten Years After - grupa pastāv, tiesa bez Alvina Lī, svaigākā plate "Evolution" iznākusi 2008.gadā

Traffic - grupa pāris reizes gan tika apvienojusies, taču 2005.gadā nomira Džims Kapaldi, un tas liek domāt, ka nekādus jaunumus par Traffic dzirdēt vairs nenāksies

The United States of America - šī viena albuma grupa nav ne reizi apvienojusies un domājams tā arī nedarīs

Country Joe and the Fish - dažas reizes ir kopā uzstājušies pēc savas izjukšanas, pēdejo reizi 2003.gadā.

Iron Butterfly - grupa pastāv (neba nu tas daudzus interesē, bet tomēr), šogad pagaidām zināms, ka būs 2 koncerti štatos, lai arī grupas dalībnieki solījuši arī jaunu albumu un koncertus Eiropā. Kā nu tas materializēsies - redzēs.

The Troggs - šī grupa joprojām vismaz nosacīti turpina pastāvēt (lai arī miruši divi tās oriģinālsastāva mūziķi), šogad gaidāmi vairāki noncerti Anglijā. Ja kas - tūrē šie kopā ar "The Move" - proti, vēl vienu vairāk vai mazāk viltotu sešdesmito gadu grupu (skat. augstāk)

Aphrodite`s Child - neticu es, ka Demī Ruso un Vangelis varētu atjaunot šo grupu, pārāk tālu viņus aizveduši muzikālie ceļi

The Band - grupa bija atjaunojusies 1983.gadā, bet pavisam izjuka pēc Rika Danko nāves 1999.gadā, turklāt miris Ričards Manuels, bet Robijs Robertsons nepiedalījās atjaunotajā grupā, līdz ar to šķiet diezgan droši, ka Ze Grupa ir mirusi.

Blood, Sweat and Tears - absolūti neautentiskā sastāvā grupa pastāv, tūrē gan Amerikā, gan Eiropā, par jaunām platēm runas nav

Blue Cheer - neko nezinu par šo grupu, ļoti aizdomīgs tās sastāv laikam joprojām pastāv, 2007.gadā izdots albums "What Doesn`t Kill You"

Bonzo Dog Band - 2006.gadā grupa apvienojās un gadu vēlāk pat izdeva albumu "Pour l`Amour des Chiens" (Nīls Inss tur piedalījās). Tāpat pastāv arī "Three Bonzos and a Piano" - aizdomīgas kvalitātes koncertgrupa.

Donovan - es par šo pēdējo reiz dzirdēju desmitgades sākumā, kad No Angels koverēja "Atlantis", jaunākā plate "Beat Cafe" datējama ar 2004.gadu, esot drīzumā gaidāms jauns ieraksts "Ritual Groove"

Electric Prunes - atjaunojās 2001.gadā, svaigākā plate "Feedback" iznāca 2006.gadā

Fairport Convention - joprojām pastāv, protams, ne kanoniskā sastāvā, no seniem laikiem grupā ir Saimons Nikols un Deivs Pegs. 2007.g. iznāca studijas plate "Sense of Occasion"

Harry Nilsson - miris 1994.gadā.

The Incredible String Band - atjaunojās 1999.gadā, izjuka atkal 2006.gadā. Neizslēgtu iespēju, ka grupa varētu vēl kādu reizi uzpeldēt

Leonard Cohen - šī gada 31.martā iznāks vņa koncertalbums "Live in London", studijas plate "Dear Heather" iznāca 2004.g. Ja veselība atļaus, gan būs vēl kāda studijas plate.

Lovin` Spoonful - grupa koncertē, taču bez Džona Sebastiāna, bez kura diez vai varētu rasties jauni studijas ieraksti, un Sebastians ar pārējiem Spoonful dalībnieki apvienoties neplāno

Moby Grape - epizodiski grupa uzstājas. Bez mirušā Skipa Spensa. Par jauniem albumiem nav runas.

Nico - mirusi.

Sly and The Family Stone - neskaitāmas reizes apvienojušies un izjukuši, arī 2008.gadā, pēdējā plate gan datējama ar 1983.gadu

Spirit - Rendijs Kalifornija un Džons Loks ir miruši, domājams, ka ar to pietiek, lai grupa neatjaunotos.

Steppenwolf - nu jau labu laiku pastāv kā John Kay & Steppenwolf (var pieņemt, ka Kejs ir vienīgais autentiskais šīs grupas dalībnieks).

Tim Buckley - miris. Arī viņa dēls Džefs Baklijs jau sen ir miris.