Нэ хашу ушица, хашу жэница

2009-03-23

Mācīties es patiešām nu jau teju divus gadus nekur nemācos un precējies es tiešām nu jau teju trīs gadus esmu. Taču patiesībā mācīties tomēr vēl kaut ko vajadzētu. Varbūt ne gluži akadēmiski (doktorantūrā iet intereses nav, un vispār nav jau arī tā, ka būtu tik daudz brīvā laika, lai varētu nopietni veltīties studijām - nemaz nerunājot par apņēmības trūkumu), tomēr kaut ko jaunu apgūt noteikti vajag. Un vakardienas viesošanās pie Aigara un Kristīnes rezultātā izlēmu, ka mācīšos jaunu svešvalodu. Konkrēti - Python.
Protams, daudziem tā nav nekāda svešvaloda, bet teju vai dzimtā valoda, taču es līdz pat šodienai to vispār ne reizes darbībā nebiju redzējis, tā ka īsti pirmie soļi man vēl ir priekšā, bet jau apņemšanās kaut ko uzsākt nav maz, vai ne? Pagaidām ņemu priekšā tutoriāli un apgūstu pamatlietas - sintaksi, darbošanos ar mainīgajiem un funkcijām and shit like that. Domājams, ka pēc iepazīšanās ar tutoriāli sākšu sev pats gudrot uzdevumus - jo bez reāliem uzdevumiem nekādas jēgas no paņēmienu zināšanas, protams, nav. Pagaidām man nav nekādu konkrētu mērķu, kā tikai iemācīties kaut ko jaunu - un tas jau arī ir diezgan konkrēts mērķis.
Rudenī, ja būs laiks/nauda/iespējas varētu mēģināt iet kādos spāņu valodas kursos, jo "cilvēku valodas" mācīšanās pašmācības veidā šķiet man nepaveicams uzdevums. Bet tas pagaidām ir tikai pārdomu līmenī. Tikām Python man vienkārši pēc statusa ir jāapgūst - kurai vēl programmēšanas valodai oficiālajā manuālī tu atradīsi šādu apgalvojumu:
"Making references to Monty Python skits in documentation is not only allowed, it is encouraged!"