Role Models
film — USA — 2008

7.0
"Role Models" ir viena no tām komēdijām, pret kurām mana attieksme "pēc noklusēšanas" ir iespējami atturīga. Un te galvenā vaina gulstas uz Šona Viljama Skota līdzdalību. Nē, es negrasos noliegt, ka savulaik noskatījos teju vai visas šī aktiera filmas, bet tās nav manā atmiņu klāstā pašas prestižākās - proti, sevišķi lepoties ar savu pagātnes aizraušanos ar šādām filmām es kaut kā negrasos. Varbūt tas pats "American Pie" nav tik slikts, kā to reizēm mālē, bet būsim reālisti - smalku humoru tajā meklēt ir ļoti nelietderīgi. Un tad vēl Šona V-Skota partneris šajā filmā ir Paul Rudd - viens no galvenajiem "Džūdas Apatova bandas" pārstāvjiem. Tomēr kritiķu atsauksmes par šo filmu bija gana slavinošas, lai es tomēr noriskētu un dotu tai iespēju mani pārliecināt, ka būšu maldījies.

Pirmās 5-10 minūtes diezgan skaļi iekliedza sejā: tev bija taisnība, šī filma ir sūds! Es jau apsvēru domu, ka varētu šo filmu slēgt ārā, taču tad sāka notikt negaidītais - ar nelielu ieskrējienu tā kļuva smieklīga. Ne "es no smiekliem tūlīt pārplīsīšu" vai "sasodīts, cik tas ir ģeniāli" kategorijā smieklīga, bet tāda vienkārša, normāla komēdija ar gana simpātiskiem varoņiem un saviem knifiņiem. Filmas viena no galvenajām zvaigznēm ir puisis vārdā Ogijs, kurš ir aizrāvies ar "D&D" dabas spēlēm tādā mērā, ka baisi. Ja kas - šo aktieri tu varbūt pazīsi ar vārdu McLovin. Dīvainā kārtā - es viņu neatpazinu. Jā, kas attiecas uz sižetu - Viljama Skota un Rudd varoņu darbs ir reklamēt skolās enerģijas dzērienu "Minotaur", taču pēc tam, kad pēdējais pašķīries ar draudzeni, viņš mazliet sapsihojas, kā rezultātā abiem vīriešiem ir izvēle: 30 dienas cietumā vai 150 stundas sociālā darba ar bērniem (protams, pati ideja likumpārkāpējus likt par bērnu audzinātājiem ir savdabīga). Un tad vienam no viņiem par pieskatāmo bērnu iedod rupju un absolūti nekaunīgu melnādainu zēnu, bet otram - jau minēto McLovin.
Kas ir pozitīvs šajā filmā, ir tas, ka kopumā tā ir "feelgood" kategorijas komēdija nevis viena no tām "ak dievs, cik stulbi un neērti" stila filmām, un tālab tās skatīšanās patiešām sarūpē pozitīvas emocijas. Nekā izcila tajā, protams, nav, šis tas ir stipri vien klišejisks (it īpaši tas attiecas uz Šonu Viljamu Skotu, kurš šķiet visu mūžu plāno spēlēt "Stifleru"), bet ainas ar D&D stila cīņām bija labas un vēl šis tas bija labi realizēts. No big shakes, but worth watching.
2009-03-24
comments powered by Disqus