FM Season 1
film — UK — 2009

8.0
Laikam tas nebūs sevišķs atklājums, ja pateikšu, ka kopumā sevi uzskatu par britu humora cienītāju. Un līdz ar to nav nekāds brīnums, ka laiku pa laikam iepazīstu kādu jaunu "salās" tapušu seriālu. Šoreiz stāstīšu par "FM", kura pirmo sezonu nesen pabeidzām skatīties.Labāk zināmā seja šajā seriālā ir Chris o`Dowd, kuru tu droši vien pazīsi kā Roju no "IT Crowd". Un arī šajā seriālā Kriss ir galvenā zvaigzne. Tikai viņa darbības sfēra šoreiz nav saistīta ar tīkliem un
"have you tried turning it off and on again?", bet gan ar radio. Jā, Krisa varonis Lindsijs ir dīdžejs kādā Londonas ne pārāk populārā radio stacijā ar nosaukumu "Skin FM", kurā līdzās viņam strādā vēl sekojoši cilvēki:
- Džeina - stacijas producente, kurai ir liela nosliece uz gadījuma rakstura seksuāliem sakariem, pamatīga atkarība no smēķēšanas un izteikta vēlme parādīt sevi no labākās puses;
- Doms - kādreizējs bojbenda dalībnieks, izteikts party guy, kurš allaž izmanto iespēju piedzerties un nokļūt kādā divdomīgā situācijā, no kuras gan parasti viņš veiksmīgi tiek laukā; Lindsija partneris studijā;
- Eidss - radio stacijas izsūtāmais puika, septiņpadsmitgadīgs melnādains jaunietis, kas neizceļas ar intelektu, toties lieliski miksē plates;
- Deizija - Skin FM sekretāre. Viņas galvenā iezīme ir jebkurā situācijā izteikt kaut ko tādu, kas tev sabojās noskaņojumu nākamajiem desmit gadiem, turklāt vismaz it kā viņa to parasti nedomā ļauni. Ieķērusies Topher.
- Topher - Lindsija "ienaidnieks" - vēl viens Skin Fm dīdžejs, kurš atšķirībā no Lindsija lieliski zina, kā savaldzināt sievietes, turklāt viņš ir arī gandrīz visās jomās gudrāks kā Lindsijs. Jāpiezīmē, ka Lindsija panākumi pie pretējā dzimuma ir ļoti zemi.
Seriāls pats par sevi ir diezgan tradicionāls sitcom, kurā viena no galvenajām odziņām ir dažādu mūziķu piedalīšanās seriālā - katrā sērijā parādās pa vismaz vienai zināmai sejai. Tā citu starpā šeit tu sastapsi gan The Charlatans, gan The Wombats, gan Džastinu Hokinsu no "The Darkness", gan grupu "Subways", gan, gan.
Protams, ievērojot to, ka seriāla pirmajā sezonā (tradicionāli angļu formātam) ir nieka sešas sērijas, katra pa aptuveni 20 minūtēm, to var noskatīties ātri un viegli, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc man šis seriāls patīk.
Salīdzinoši ar jau minēto IT Crowd, FM ir izteikti veiksmīgāks veikums (vismaz attiecībā uz 1.sezonu, kā būs tālāk grūti teikt) galvenokārt tāpēc, ka tā tematiku ir arī vieglāk "pacelt" - te tev nav jāuztraucas par to, ka jāspēj izklaidēt gan vienkāršos cilvēkus, gan "gīkus". Seriāls ir mazāk pārspīlēts nekā IT Crowd, lai gan šāda tāda līdzība starp tiem abiem tomēr ir, un o`Dowda varonis šeit ir stipri vien tas pats Rojs, tikai ar citu izglītību. Lai gan Rojs, protams, nekad nenesātu tādus kreklus kā Lindsijs.
Man seriāls patika, ar nepacietību gaidīšu jaunus Skin FM darbinieku piedzīvojumus. Ja tādi, protams, būs.
Jā, vēl jāpiemin, ka vienā sērijā parādās "latvietis". Varbūt ne gluži īsts, bet tas nekas.
2009-05-17
comments powered by Disqus