Spaced: Season 2
film — UK — 2001

8.5
Noskatījāmies līdz galam seriālu Spaced. Šis jāatzīst bija tas gadījums, kad otrā sezonā man noteikti patika labāk par pirmo. Laikam gan tāpēc, ka personāži jau labāk iepazīti un kļuvuši saistošāki. It kā viss turpinās tajā pašā garā - tie paši personāži, līdzīgas situācijas, bet kaut kā viss nostrādā labāk. Droši vien tāpēc, ka bijām labāk piešāvušies tieši šim ļoti īpatnējam humora veidam - pilnam ar atsaucēm uz visdažādāko kino klasiku un citām lietām.
Ļoti daudz lielisku epizožu ir Braienam - lieliski depresīvajam māksliniekam. Ļoti patika elements ar robotiem - kas starp citu visai līdzīgi bija filmā "Role Models", labi, negribu te pārāk aizrauties ar detalizāciju. Bet pamata lieta ir tāda - šis seriāls ir vienlaikus smieklīgs un gudrs, un tas man tajā patīk. Tas humoru neveido uz tipiskākajām klišejām kā teiksim "IT Crowd", bet veido pats savu stāstu, pats savu morāli un pats savus pilnīgi neatkārtojamus personāžus.
Patiešām žēl, ka tikai 2 sezonas tas tapa, ar prieku būtu noskatījies vēl kādu turpinājumu. Un starp citu, joprojām klīst runas, ka Pegs un Hainsa kādreiz pie šīs tēmas atgriezīsies. Lai gan - viņi jau to ir darījuši - gan "Shaun of the dead", gan "Hot fuzz" nemaz nebūtu iedomājami bez šī seriāla. Un starp citu - arī "The office" bez tā nebūtu iespējams, un vienā no seriāla epizodēm parādās arī Rikijs Džerveiss, kas šeit atveido ļoti epizodisku varoni, kura rīcībā ir daudz līdzīga ar Deividu Brentu.
2009-06-07
comments powered by Disqus